• Wethouder Paans en Dorpsbehoud-voorzitter Margré van Wijngaarden bekijken de prachtige foto’s van Fokker/Aviolanda.
• Wethouder Paans en Dorpsbehoud-voorzitter Margré van Wijngaarden bekijken de prachtige foto’s van Fokker/Aviolanda. Foto: Aangeleverd

Schenking fotoboeken Fokker/Aviolanda aan Museum Dorpsbehoud

Algemeen 216 keer gelezen

PAPENDRECHT • Onlangs mocht voorzitter Margré van Wijngaarden van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht uit handen van wethouder Pieter Paans van de gemeente Papendrecht zes fotoboeken in ontvangst nemen.

Deze zes fotoboeken waren bij de verhuizing van Fokker van het oude kantoor naar het nieuwe kantoor tevoorschijn gekomen. Besloten werd de fotoboeken aan de gemeente Papendrecht te schenken.

Hoewel het College van B&W zeer verguld was met de fotoboeken, vond het college dat de boeken beter op z’n plaats zouden zijn in Museum Dorpsbehoud.

De overdracht vond plaats op het kantoor van wethouder Paans, waarbij de fotoboeken nader werden bekeken. De foto’s werden door de betrokken omschreven als ‘een snoepwinkel’. De wethouder en Margré zagen foto’s van het oude Aviolanda, van diverse gebouwen en verbouwingen, van diverse activiteiten en projecten, maar ook van een druk bezochte familiedag in 1985, compleet met programmaboekje en draaiboek.

Dorpsbehoud is bijzonder blij met deze schenking en zal te zijner tijd deze foto’s graag laten zien aan de inwoners van Papendrecht en (oud)medewerkers van Aviolanda/Fokker.

Op de foto staan wethouder Paans en Dorpsbehoud-voorzitter Margré van Wijngaarden terwijl ze de prachtige foto’s van het bedrijf bekijken, dat al sinds 1927 een belangrijke rol speelt in de bedrijfsgeschiedenis van Papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden