PKC verliest topper van DVO

Sport 156 keer gelezen

BENNEKOM/PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdag de topper tegen DVO verloren. Het werd 28-16 in Bennekom.

De eerste helft van DVO-PKC beloofde veel goeds, met erg veel doelpunten. In de eerste zes minuten werd er tien keer gescoord, waarvan Laurens Leeuwenhoek voor PKC een groot deel voor zijn rekening nam.

Maar DVO liet zich de kaas niet van het brood eten. De thuisploeg kende een sterk tweede deel van de eerste helft, maar de komst van Jelmer Jonker zorgde voor hernieuwde energie bij PKC. Bij rust was de voorsprong voor DVO miniem (18-17), maar de Bennekommers hadden een afrondingspercentage van maar liefst 37%.

Het eerste kwartier van de tweede helft werd een totaal andere wedstrijd. Er werd moeilijk gescoord aan beide kanten. Toen de goals begonnen te vallen was Richard Kunst erg belangrijk voor PKC. De bezoekers kwamen zelfs voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong.

Daarna brak een bloedstollende slotfase aan met een sterke Annelie de Korte en een zeer belangrijke Gertjan Meerkerk voor DVO. In de laatste minuten werd de waarde van Meerkerk nog duidelijker, toen hij in de slotfase zijn ploeg met een treffer van afstand op twee verschil zette. Zo sleepte DVO twee belangrijke punten uit het vuur en staat de ploeg in poule B nu eerste. PKC is gezakt naar de tweede plek.