• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

Thomas Verhoeven Nederlands kampioen op vlinderslag; ook viermaal zilver

Sportt 769 keer gelezen

DEN HAAG/PAPENDRECHT • Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen (NK) korte baan (25 meter) afgelopen weekend in Den Haag werd Papendrechter Thomas Verhoeven Nederlands Kampioen op de honderd meter vlinderslag.

In het Hofbad had de zwemmer van Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam had 51,67 seconden nodig. Ook werd Verhoeven vier keer tweede in dit toernooi.

De zilveren medailles haalde de Papendrechter in 21,84 seconden op de vijftig meter vrijeslag, de vijftig meter vlinderslag in 23,19 seconden en met de heren estafetteploegen op de 4x100 meter wisselslag en 4x100 meter vrijeslag.

De estafetteteams komen van twee verschillende zwemverenigingen, Feijenoord Albion en WVZ Zoetermeer (watervrienden Zoetermeer). Samen vormen zij een startgemeenschap: SG Rijnhaeghe. Samen met Ensger Kotterink, Perry Laarhoven en Sean Niewold verscheen Verhoeven aan de start. De wisselslagestafette werd afgelegd met Kotterink (rug, 53,79), Laarhoven (school, 1.02,82), Verhoeven (vlinder, 51,25) en Niewold (vrij, 48,03) in 3.35,89. De vrijeslag werd afgelegd in 3.16,01 (Kotterink 49,12, Verhoeven 48,89, Laarhoeven 49,28 en Niewold 48,72).

Verhoeven: “Ik ben tevreden over mijn resultaten, ik heb twee belangrijke mijlpalen bereikt, Nederlands kampioen worden en onder de 22 seconden grens zwemmen op de 50 meter vrijeslag. Op die laatste prestatie ben ik het meest trots. Het is altijd al mijn doel geweest om onder de 22 seconden te zwemmen op deze afstand. In 2016 zwom ik 22,01 en sindsdien ben ik daar nooit meer onder gekomen tot afgelopen zondag. Ook was het mijn oudste persoonlijk record, dus het voelt heel goed om die eindelijk weer te verbeteren. De WK (Wereld Kampioenschappen, red.) zijn 16 tot en met 21 december. Ik neem vooral vertrouwen van dit toernooi mee naar de WK, in tegenstelling tot het EK afgelopen november heb ik nu veel meer vertrouwen in mijn races.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden