Afbeelding

Locatie Werk in Zicht geopend voor korte leerwerktrajecten in de energietransitie

Algemeen 175 keer gelezen

DORDRECHT • Op dinsdag 23 november is Werk in Zicht officieel geopend door wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht. Met de installatie van een zonnepaneel verrichte hij de openingshandeling in de Maakhal op het Leerpark in Dordrecht. Dit deed hij samen met een leerling, onder het toeziend oog van een leermeester.

Werk in Zicht biedt korte leerwerktrajecten in kansrijke beroepen. Specifiek in de energietransitie. Kandidaten worden opgeleid tot assistent monteur in zonnepanelen, laadpalen of warmtepompen in samenwerking met de Beroepentuin. Met de locatie op het Leerpark is een wens in vervulling gegaan.

Wethouder Heijkoop benadrukte het belang van dit initiatief voor de regio, gezien de maatschappelijke opgave rondom de energietransitie, het hoge aantal vacatures in de installatietechniek en de kansen die dit biedt voor mensen die dit vak willen uitoefenen. 

Steef Korfker van NL|mobility vulde aan dat de komende jaren de technische ontwikkelingen door zullen zetten en er juist voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt veel kansen zijn. Daan Wortel van de Duurzaamheidsfabriek gaf tenslotte het belang aan van de verbinding die Werk in Zicht legt met de partners op het Leerpark, waaronder ook het Da Vinci College.

Voor meer informatie: het Leerwerkloket via werkinzicht@leerwerkloket.nl, 06-83537617 of de website https://drechtsteden.leerwerkloket.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden