Papendrecht Vrouwen 1 wint met 5-6 van NOAD

Sport 183 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het eerste damesteam van vv Papendrecht heeft afgelopen zaterdag met 5-6 gewonnen van NOAD’32.

De start van de Papendrechtse vrouwen op sportpark ’t Korenzand in Wijk en Aalburg was overrompelend. Goedele kreeg de bal, soleerde naar het doel van de tegenstander en speelde Petra aan die na 23 seconden de 0-1 maakte.

Maar binnen drie minuten stond het alweer gelijk. Dat was even schrikken, maar het werd nog gekker. Twee minuten later schoot Fleur een vrije trap naar Petra en werd het 1-2. Weer drie minuten later passte Petra op Chantal V. Alleen voor de Brabantse goalie faalde ze niet: 1-3.

Dat Papendrecht moeite had met de snelle speelsters van NOAD’32 VR1 bleek al gauw. Na 20 minuten stond het namelijk 4-3 voor de thuisploeg. De gelijkmaker werd overigens gemaakt uit een strafschop. Halverwege de eerste helft stond het gelukkig weer gelijk. Een ingooi van Marieke werd opgepikt door Petra die de 4-4 liet aantekenen.

In de rust werd besproken hoe de Papendrechters de snelle tegenstanders in de tweede helft zouden gaan bestrijden. Kort erop zitten en ze in de opbouw op eigen helft vastzetten was het strijdplan. Tevens werden in de uitvoering van de posities andere afspraken gemaakt en vonden twee wissels plaats. Marleen en Noor namen de posities in van Silvia en Samantha. De gemaakte afspraken moesten kennelijk eerst indalen. Kort na de hervatting viel na een strakke steekpass namelijk de 5-4. Vijf minuten later was de stand wederom in evenwicht na een afstandsschot van Chantal V.: 5-5. Papendrecht kreeg daarna iets meer grip op de wedstrijd.

In de 70e minuut kreeg Papendrecht een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Petra wist deze kans te verzilveren: 5-6. De tegenstander ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Papendrecht wist alle aanvallen af te slaan en kreeg ruimte in de tegenstoot. Gescoord werd er echter niet meer zodat de punten mee naar Papendrecht gingen.

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 3 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 4 uur geleden
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden