Afbeelding
Foto: Stock

‘Voorkom een val’-middag bij de SWA in Alblasserdam

Algemeen 225 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dinsdag 2 november organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in samenwerking met het ABC-Team, Oefentherapie Cesar van DOK 11 met support van GGD ZHZ en de gemeente Alblasserdam een valpreventiemiddag voor senioren in Sporthal Molenzicht. Op diverse manieren zal actief aan de slag worden gegaan om vallen te voorkomen.

Valongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. De ernst van het probleem rond vallen bij ouderen blijkt uit het grote aantal spoedeisende hulp behandelingen, ziekenhuisopnamen en gevallen met een dodelijke afloop. Iedereen wil graag zo lang mogelijk gezond blijven, om voor jezelf en anderen te kunnen blijven zorgen. Een val kan dit in gevaar brengen. Gelukkig is het risico op een val vaak goed te voorkomen. Dit kan door hoofdzakelijk aan de slag te gaan met oefeningen om evenwicht, spierkracht en de conditie te verbeteren. Maar ook door bijvoorbeeld zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. De kans op een valpartij wordt hierdoor een stuk lager.

Als er toch sprake is van een val, is het ook belangrijk om te weten hoe weer veilig en snel overeind te komen. Tijdens deze ‘Voorkom een val’-middag, krijgen de aanwezigen tips en trucs aangereikt om vallen te voorkomen en indien nodig, weer op te staan. De middag wordt gehouden in Sporthal Molenzicht en duurt van 13:30 tot 15:30 uur. Het programma start met een gezamenlijke gymles verzorgd door het welbekende ‘Balkongym-team’. Verder bevat de middag het spel ‘dobbelfit’, balansoefeningen voor thuis en een heus valpreventieparcours. Ook zal er een informatietafel aanwezig zijn met folder materiaal. Aanmelden voor deze activiteit is wel noodzakelijk en kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220. Er is ruimte voor 40 personen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 10 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden