Afbeelding
Foto: Izaak van den Berg

Open Huis Proeverij bewijst dat er veel te doen is in Papendrecht

Algemeen 167 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september hebben meer dan dertig maatschappelijke organisaties in Papendrecht Open Huis gehouden. Inwoners van Papendrecht konden kennismaken met deze organisaties, het activiteitenaanbod en vrijwilligerswerk. Met o.a. rondleidingen, demonstraties, activiteiten, prijsvragen en lekkernijen kon men ‘proeven’ van het aanbod.

De vrijdag was broeierig warm maar de medewerkers en vrijwilligers waren al vroeg aan de slag. Best spannend want zouden er wel bezoekers komen! Zouden de slechte weersvoorspellingen geen roet in het eten gooien. Op drie routes, De Cultuur & Natuurroute, De Zorg- & Welzijnsroute en de ‘Leukste Ouder&Kind route was van alles te beleven. En met de bij elkaar verzamelde stickers van de organisaties, konden deelnemers een lekkere Hollandse pannenkoek eten bij Frittella en een ijsje halen bij Gebo Gelato.

In Theater de Willem was een rondleiding achter de schermen met leuke anekdotes uit de kleedkamers en informatie over bijvoorbeeld de Jeugdtheaterschool. In de Bibliotheek AanZet maakte men kans op een gratis jaarabonnement door deel te nemen aan een prijsvraag. In Kinderboerderij Papenhoeve was een speciale kinderrondleiding achter de schermen. De ZAPpers waren als gast aanwezig in de kinderboerderij om bezoekers te informeren over alle voordelen van ZAPpen. Muziekvereniging Excelsior verwelkomde grote en kleine bezoekers met speciale blaasinstrumenten om uit te proberen. Vluchtelingenwerk Papendrecht was met nieuwkomers de keuken in gegaan om bezoekers te trakteren op exotische hapjes. Dit is nog maar een kleine greep uit de activiteiten tijdens de Open Huis Proeverij.

De Open Huis Proeverij was georganiseerd door Vrijwilligerspunt Papendrecht. De deelnemende organisaties hebben zich van hun beste kant laten zien en zijn in gesprek gegaan met belangstellenden over het activiteitenaanbod en vrijwilligerswerk. Janny Nijstad coördinator van Vrijwilligerspunt Papendrecht: “In Papendrecht hoeft men zich niet te vervelen, deze actieve gemeente blinkt uit door het enorme aantal vrijwilligersorganisaties. Op zoek naar een leuke, nuttige en leerzame vrijetijdsbesteding kunnen inwoners dus ook aan vrijwilligerswerk denken. Op Puurpapendrecht.nl/elkaar-helpen worden vrijwilligersvacatures van organisaties geplaatst maar ook hulpvragen van inwoners. Kijk gewoon eens of er iets op staat wat je interesse heeft. Met mensen die nog niet goed weten wat bij hen past, maak ik een afspraak voor een oriëntatiegesprek. We kijken terug op twee leuke dagen maar wel met zeer wisselende opkomst en bedanken alle organisaties voor hun enthousiaste inzet.”

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor elke leeftijd, van een incidentele klus tot structurele werkzaamheden. Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk in Papendrecht: www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden