• Burgemeester Paans, fractievoorzitter Arco Strop van het CDA, Arie den Boer van Stichting Schutsluis Alblasserdam en Ger de Goede, maker van de maquette (v.l.n.r.).
• Burgemeester Paans, fractievoorzitter Arco Strop van het CDA, Arie den Boer van Stichting Schutsluis Alblasserdam en Ger de Goede, maker van de maquette (v.l.n.r.). Foto: Aangeleverd

Stichting overhandigt maquette Schutsluis Alblasserdam aan burgemeester Paans

Algemeen 1.935 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans heeft dinsdagavond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering een maquette van de Schutsluis in Alblasserdam in ontvangst genomen.

De maquette maakt een zichtbaar onderdeel uit van de discussie die komende zaterdag in De Rederij gevoerd zal gaan worden over de terugkeer van een sluis op de Dam in Alblasserdam.

De burgemeester werd tijdens de overdracht voorgelicht door Dirk Hamer. Hij is gepensioneerd en was vroeger werkzaam bij Van Oord en onder andere betrokken bij het Afsluitdijkproject. Hij is lid van Stichting Schutsluis Alblasserdam, die zich vooral sterk maakt voor het verleggen van de primaire waterkering met vloeddeuren in de mond van de buitenhaven. 

De dijk in het centrum moet ongeveer de lengte van de burgemeester omhoog in het kader van het hoogwater beschermingsprogramma van Delta Commissaris Peter Glas. De herbouw van de schutsluis is dan een meekoppelkans. De sluis keert dan tot 2,5 meter boven NAP en schut voor de Dam naar boezempeil van 0,9 meter onder NAP.

Komende zaterdag 11 september is de maquette van de sluis onderdeel van het debat van de burgemeester met de gemeenschap. Er vindt dat een discussie plaats over de stelling: ‘Alblasserdam is pas af als de Dam in de Alblas open is voor de recreatievaart’.

Op de foto van links naar rechts burgemeester Paans, fractievoorzitter Arco Strop van het CDA, Arie den Boer van Stichting Schutsluis Alblasserdam en Ger de Goede, maker van de maquette. Freek de Gier van het burgerinitiatief schutsluis ontbreekt op deze foto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden