Afbeelding
Foto: Stock

Papendrecht krijgt vanwege corona pandemie een ‘Boom van troost’

Algemeen 212 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft op dinsdag 13 juli unaniem besloten om ergens in het dorp een ‘Boom van troost’ te plaatsen. Dit moet een herdenkingsplaats worden, speciaal voor mensen die geleden hebben of lijden door de corona pandemie.

“In de afgelopen zestien maanden is er veel verdriet en leed vanwege corona. Er zijn dierbaren ziek geworden en mensen overleden. Er zijn mensen die nog steeds de gevolgen voelen. We willen dat verdriet erkennen en een plaats te geven”, vertelde Corrie Middelkoop van het CDA. Deze partij had een motie ingediend voor de plaatsing van deze boom.

Die boom zou geplaatst kunnen worden in een van de parken in Papendrecht. Het CDA wil graag nabestaanden betrekken bij de plaatsing of bij een ceremonie rondom de plaatsing.

De overige partijen reageerden positief op het idee van het CDA, maar hadden moeite met de naam die het CDA eerst gekozen had voor de boom: ‘Boom van hoop’. Trijntje van Es (D66): “Ik begrijp heel goed dat mensen uit religies hoop ergens uit kunnen putten. Dat is mooi, maar er zijn ook mensen die alle hoop verloren hebben toen iemand ziek naar het ziekenhuis ging en nooit meer terug kwam.”

Toen het CDA ermee akkoord ging dat de naam gewijzigd zou worden naar ‘Boom van troost’, was iedereen akkoord. De kosten worden geschat op 5000 à 6000 euro, inclusief een plaquette met uitleg en de organisatie van een eenvoudige ceremonie. De boom zal waarschijnlijk ergens in het najaar, of aan het begin van de winterperiode, geplaatst kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden