• Burgemeester Segers heeft op de Bossekamp enkele digitale gastlessen over de politiek verzorgd.
• Burgemeester Segers heeft op de Bossekamp enkele digitale gastlessen over de politiek verzorgd. Foto: Geurt Mouthaan

Molenlanden betrekt kinderen steeds meer bij de politiek

Algemeen 142 keer gelezen

MOLENLANDEN • Vorige week presenteerde de gemeente Molenlanden het plan voor de kinderburgemeester en deze week worden in een raadsinformatiebrief nog meer plannen genoemd om kinderen te betrekken bij de gemeente en de politiek.

“We werken momenteel aan een aparte pagina voor kinderen op de website”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden. “Deze pagina koppelen we aan andere activiteiten rondom Jeugd & Politiek, zoals de gastlessen en de kinderburgemeester. Ook staat hierop een mailadres (kids@jouwgemeente.nl) waar kinderen met hun ideeën en vragen terecht kunnen.

Om de verbinding te leggen tussen jongeren en de gemeente zijn er enkele digitale bijeenkomsten geweest. Er is lesmateriaal ontwikkeld dat ingezet kan worden op scholen en het is de bedoeling dat raads- en collegeleden in het komende schooljaar gastlessen gaan verzorgen op (basis)scholen.

“We hopen het komende schooljaar met minder beperkingen aan de slag te kunnen met Jeugd & Politiek”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden tot besluit. “De ervaringen en voorbereidingen van het afgelopen halfjaar zullen helpen om hier een succes van te maken. Uiteindelijk is het doel hiervan dat de betrokkenheid van kinderen en jongeren op de juiste momenten en manieren plaatsvindt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 22 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws gisteren
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden