Afbeelding
Foto: Politie

Dronken automobilist (27) opgepakt in Papendrecht met straatnaambord in voorruit

112 646 keer gelezen

SLIEDRECHT/PAPENDRECHT • Een dronken automobilist (27) heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april 2021 straatmeubilair kapot gereden in Sliedrecht. De auto raakte flink beschadigd en een straatnaambord stak door de ruit van de auto, maar de automobilist uit Doesburg ging er als een haas vandoor. In Papendrecht kon hij worden aangehouden.

Na het eenzijdige ongeval om 03.40 uur meldden getuigen bij de politie dat de betrokken automobilist na het ongeval in een grijze personenauto zou zijn doorgereden en op dat moment over de Ouverture van Sliedrecht naar Papendrecht zou rijden. Agenten troffen enige tijd later de auto rijdend aan op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De hele voorkant van de auto bleek in elkaar te zitten en een straatnaambord stak door de voorruit.

Bierflesjes
De politiemensen hebben de bestuurder een stopteken gegeven en hem staande gehouden. Ze roken in de auto alcohol en zagen meerdere lege bierflesjes liggen. De bestuurder moest daarop blazen en bleek inderdaad teveel alcohol op te hebben. De 27-jarige man uit Doesburg is aangehouden en naar het politiebureau in Papendrecht gebracht. De kapotte auto is door een takelbedrijf opgehaald.

Ademanalyse
Op het politiebureau moest de bestuurder een ademanalyse ondergaan. De man bleek 970 µg/l alcohol in zijn zuurstof te hebben, zo’n 4,5 keer de toegestane hoeveelheid. Agenten hebben een proces-verbaal voor het rijden onder invloed opgemaakt. Het rijbewijs van Doesburger is ingenomen en zal opgestuurd worden naar de officier van justitie. De verdachte zal later zijn straf te horen krijgen.

De verdachte is ook verhoord voor de verlaten plaats van ongeval. De gemeente Sliedrecht gaat aangifte doen voor het kapotte straatmeubilair om tevens de schade te verhalen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden