• Pal achter de werf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel was woensdagochtend een stakingsstraat ingericht. Daar konden werknemers van metalelektrobedrijven uit de regio zich registreren als staker.
• Pal achter de werf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel was woensdagochtend een stakingsstraat ingericht. Daar konden werknemers van metalelektrobedrijven uit de regio zich registreren als staker. Foto: wijntjesfotografie.nl

Staking bij staalbedrijven in regio

Algemeen 570 keer gelezen

REGIO • Medewerkers van verschillende metalektrobedrijven in de regio hebben voor 48 uur het werk neergelegd voor een betere cao. 

CNV Vakmensen en FNV Metaal hadden woensdagochtend een staakstraat ingericht pal achter de werf van scheepsbouwer Royal IHC in Krimpen aan den IJssel. Werknemers van metalektro-bedrijven in de regio konden zich daar registreren als staker. 

Door de staking is het werk stilgevallen bij onder andere Royal IHC, Damen, Hollandia, Thyssenkrupp, Prysmian, Koni, Fokker Papendrecht, Coatinc, FNsteel, Vossloh en Pon Power.

De estafettestaking in Krimpen aan den IJssel vormt een schakel in onderhand een lange reeks acties en stakingen in de metalektro. Er werken circa 160.000 mensen in 1.000 bedrijven. Medio december stokten de onderhandelingen over een nieuwe tweejarige cao.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden