Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nominatie Haven Zuid in Alblasserdam voor Publieksprijs SKG Award 2021

Algemeen 237 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plannen voor de ontwikkeling van Haven Zuid in Alblasserdam zijn genomineerd voor de Publieksprijs SKG Award 2021, gericht op projecten voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Er zijn nog twintig andere projecten genomineerd. Initiatiefnemer is de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) van Technische Universiteit Delft. Deze stichting verbindt publieke, private en maatschappelijke organisaties die zich richten op de praktijk van gebiedsontwikkeling.

‘Als onderdeel van de structuurvisie 2040 en het gebiedsperspectief Kinderdijk wordt op Haven Zuid een wooncomplex met een transferium ontwikkeld dat dient voor bezoekers aan Wereld Erfgoed Kinderdijk om zo het dijklint Alblasserdam – Kinderdijk en het Molengebied te ontlasten’, stelt de SGK in een toelichting op de nominatie.

Overtuiging
‘Het project wordt gedreven vanuit een burgerinitiatief in samenwerking met publiek, private en maatschappelijke (kennis)instellingen en partijen. Het burgerinitiatief richt zich met name op de overtuiging dat de herbouw van de schutsluis en het verleggen van de primaire waterkering een randvoorwaarde is voor verdere ontwikkeling.’

In het project spelen onder meer het erfgoed, toerisme, ecologie en biodiversiteit een belangrijke rol. De nieuwe verbinding maakt een route binnendoor naar Wereld Erfgoed Kinderdijk en een rondje Alblasserwaard mogelijk. Het draagt volgens de SKG ook bij aan een robuuste duurzame ontwikkeling van het centrum.

Stemmen
Stemmen kan tot 29 maart via deze link. Tijdens de SKG Studio op 31 maart reikt de jury de SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling uit.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 43 minuten geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden