• De vaccinatiegraad in Alblasserdam is laag.
• De vaccinatiegraad in Alblasserdam is laag. Foto: Stockfoto 123RF

PvdA: ‘Maak van Alblasserdam proefgemeente om vaccinatiegraad te verhogen’

Algemeen 496 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wat de PvdA betreft zou Alblasserdam in de coronacrisis een proefgemeente moeten worden voor een landelijke actie om de vaccinatiegraad te verhogen.

Een verzoek van raadslid Wim van Krimpen hiervoor stuitte echter op een nee van het college. “Zeker in deze tijd maak ik me zorgen om de lage vaccinatiegraad in ons dorp”, zei hij dinsdag tijdens de raadsvergadering. “Kunnen we ons in het kader van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus bij het ministerie niet aanmelden als pilotgemeente met acties om de vaccinatiegraad te verhogen?” 

Hij pleitte daarnaast voor een stevige en duidelijke communicatiecampagne richting inwoners om antwoorden op vragen over de coronavaccinatie te beantwoorden. “Om zo mede de vaccinatiegraad naar een acceptabel peil te brengen.”

Terughoudend
Burgemeester Jaap Paans liet echter weten dat de gemeentelijke communicatie rond het vaccineren juist zo terughoudend mogelijk dient te zijn. “Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de coronavaccins is ons dat nadrukkelijk opgedragen.”

“Het doel van dit beleid is te voorkomen dat er te hoge verwachtingen gewekt worden. Zodra het sein voor ons op groen gaat, zullen we de communicatie als college op gaan pakken.”

Informeren
Aankloppen bij het ministerie, die stap wilde wethouder Kees Jongmans niet zetten. “Wij gaan mensen niet oproepen zich te laten vaccineren; die keuzevrijheid ligt bij hen. Wel willen we erop aandringen dat men zich moet laten informeren om een overwogen keuze te kunnen maken.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden