Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
update

Corona-uitbraak in verpleeghuis De Waalburcht in Papendrecht

Algemeen 1.029 keer gelezen

PAPENDRECHT • Verpleeghuis De Waalburcht in Papendrecht is een van de instellingen van Rivas waar bewoners momenteel besmet zijn met het coronavirus.

Dat meldt Rivas in een nieuwsbericht op haar website. Er zijn ook besmettingen in de Laakse Hof in Lexmond, Waerthove in Sliedrecht, de Bannehof, Molenhoek, Steijndeld en het Gasthuis in Gorinchem en Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

In De Waalburcht in Papendrecht zijn twee afdelingen met in totaal 31 bewoners getroffen. Twintig bewoners zijn besmet geraakt, van wie er vijf zijn overleden.

“We hebben hier aanvullende maatregelen genomen”, vertelt Dionne Puyman van Rivas. De afdelingen zijn geïsoleerd. Medewerkers die op deze afdelingen werken, werken dan ook niet op andere afdelingen. Daarnaast zijn alle medewerkers van de Waalburcht preventief getest. Ook worden de bewoners worden voortdurend extra gescreend.”

Dionne: “Het vaccineren op deze locatie zou woensdag starten, maar dat hebben we twee dagen naar voren gehaald en start maandag al.”

Het aantal bewoners dat besmet is met het coronavirus in de overige verpleeghuizen en woonzorgcentra van Rivas varieert sterk per locatie; van enkele bewoners die besmet zijn tot meerdere besmette bewoners die bij elkaar, in cohort, verpleegd worden. Op dit moment is ongeveer 3 procent van de bewoners van Rivas-instellingen besmet met het coronavirus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden