• Op vrijdagochtend 8 januari kregen longverpleegkundige Marianne Akkermans, werkzaam op corona-afdeling C1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, en ambulanceverpleegkundige Annemiek Neven als eersten tegelijk het coronavaccin.
• Op vrijdagochtend 8 januari kregen longverpleegkundige Marianne Akkermans, werkzaam op corona-afdeling C1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, en ambulanceverpleegkundige Annemiek Neven als eersten tegelijk het coronavaccin. Foto: Frederike Slieker

‘Bereidheid tot nemen coronavaccinatie is hoog onder personeel Albert Schweitzer ziekenhuis’

Algemeen 338 keer gelezen

DORDRECHT/REGIO • Ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid zijn de eerste coronavaccinaties toegediend.

Op vrijdagochtend 8 januari kregen longverpleegkundige Marianne Akkermans, werkzaam op corona-afdeling C1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, en ambulanceverpleegkundige Annemiek Neven als eersten tegelijk het coronavaccin.

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid draait mee in het vaccinatiesysteem van het Albert Schweitzer ziekenhuis, met de aan henzelf toegewezen vaccins. Het vaccineren ging vrijdagochtend in Dordrecht van start en gaat komend weekeinde door.

Het ziekenhuis hoopt in deze eerste ronde 474 medewerkers te kunnen vaccineren. Hiervoor komen als eersten in aanmerking de zorgverleners die werken op de speciale coronaverpleegafdelingen, op de SEH/Observatorium en op de IC.

Met de in deze ronde nog beperkte voorraad vaccins, wil het ziekenhuis eerst bescherming bieden aan personeel dat het meeste met coronapatiënten en verdachte patiënten in aanraking komt, uiteraard mits de medewerker zelf de prik wil.

De bereidheid om het coronavaccin te nemen is hoog; bij de ambulancemedewerkers zelfs heel hoog: 86 procent, wat overeenkomt met 124 medewerkers.

Gisteren, donderdag 7 januari, werd in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gestart met het vaccineren van het eigen personeel. Het vaccineren van zorgverleners in het Beatrixziekenhuis neemt een volle week in beslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden