Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwjaarsduik 2.0 in Nieuw-Lekkerland overtreft verwachtingen

Algemeen 1.389 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Er hebben op Nieuwjaarsdag ongeveer 100 mensen meegedaan aan de Nieuwjaarsduik 2.0 in Nieuw-Lekkerland.

Vanwege de coronamaatregelen kon de gebruikelijke nieuwjaarsduik niet doorgaan. In plaats daarvan hadden de organisatoren een alternatief bedacht. Voor 25 euro kon een emmer Lekwater besteld worden, die inclusief erwtensoep, een pak chocolademelk, stroopwafels en een muts thuisbezorgd zou worden.

Op die manier kon men thuis het idee en de sfeer meekrijgen van de nieuwjaarsduik, zonder daarbij de coronaregels te overtreden. Er was veel belangstelling voor de alternatieve ‘duik’, gezien het aantal van ongeveer 100 deelnemers. Vorig jaar deden aanzienlijk minder mensen mee. Toen doken er 35 mensen in de Lek voor goede doel.

De opbrengst van de actie is bestemd voor scholing van tieners in drie gemeenten in Nicaragua die door de organisatie van de duik wordt ondersteund.

Aan de Nieuwjaarsduik 2.0 was nog een prijsvraag verbonden. Gevraagd werd om een mooie foto op te sturen van de alternatieve duik. De winnende foto was van H. Bouter. Zijn foto staat in de serie foto’s bij dit bericht.

De actie leverde overigens vele mooie foto’s op. De meesten voerden de Nieuwjaarsduik 2.0 uit bij hun eigen huis. Sommigen doken in klein gezelschap alsnog de Lek in, soms voorzien van de aangeleverde emmer met Lekwater.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• De winnende foto van H. Bouter. Hij ontvangt een Nicaragua hangmat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 6 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden