• Stagiaire Jasmijn Stuurman, mavo 3-leerlingen Floortje en Shing-Yu.
• Stagiaire Jasmijn Stuurman, mavo 3-leerlingen Floortje en Shing-Yu. Foto: Aangeleverd

Leerlingen De Lage Waard verzorgen virtueel Sinterklaasfeest

Algemeen 429 keer gelezen

PAPENDRECHT • Door de coronabeperkingen was het dit jaar niet mogelijk om het jaarlijks Sinterklaasfeest voor de (klein)kinderen van de medewerkers op school te vieren. Leerlingen op beide locaties van CSG De Lage Waard werkten daarom een virtueel Sinterklaasfeest uit.

Op de locatie vmbo/mavo gingen 21 mavo 3-leerlingen van de sector Zorg & Welzijn samen met stagiaire Jasmijn Stuurman aan de slag om er voor de kleintjes toch een heel bijzonder feest van te maken. De kinderen konden thuis een schoentje kleuren die de ouders mee naar school namen. De leerlingen van mavo 3 zorgden er vervolgens voor dat elk kind een persoonlijke videoboodschap van Sint en zijn Pieten kreeg. Natuurlijk hielp een groepje leerlingen Sint ook met de inkoop van passende cadeaus met bijbehorend gedicht voor maar liefst 42 kinderen, uiteenlopend in leeftijd van één maand tot tien jaar. Tenslotte waren er ook nog leerlingen die zich maar al te graag lieten transformeren tot roetveegpieten.

Docent Nely Mol is trots op het project van het Zorgplein en vertelt: “Jasmijn is voor de afronding van haar opleiding tot onderwijsassistente enkele maanden nauw betrokken bij de leerlingen van de sector Zorg & Welzijn. Ze moest voor haar opleiding een project maken. Omdat de organisatie van dit virtuele Sinterklaasfeest prima aansluit bij de leerstof van Zorg & Welzijn, was de keus snel gemaakt. Ik heb haar een enorme groei zien doormaken!”

Ook de betrokken leerlingen zijn enthousiast: “Ik heb eigenlijk altijd al een keer Piet willen zijn. Dankzij dit project is deze wens eindelijk in vervulling gegaan!” vertelt Floortje. Samen met Shing-Yu maakte ze het introductiefilmpje dat als opwarmertje vorige week werd geplaatst op YouTube. Vrolijk vertelt Shing-Yu: “Ik vind het echt grappig dat nu eens niet alleen mijn vader, maar ikzelf de Sinterklaastraditie in ere kan houden.”

Mini-sinterklaasmusical via livestream
Op de locatie havo/vwo was er ‘Paniek in de pepernotenfabriek’! De afgelopen zes weken studeerden ruim twintig tweedeklassers tijdens de uren van Eigen Koers een fraai stukje pietentoneel in. Normaal gesproken spelen de leerlingen het toneelstuk op basisscholen in de omgeving, maar dat kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Daarom voerden ze hun mini-sinterklaasmusical op voor de kinderen van de medewerkers. Die volgden het vrolijke verhaal over de pepernotenfabriek via de livestream. Zowel de kinderen als hun ouders waren laaiend enthousiast over het virtuele Sinterklaasfeest.

Foto: Stagiaire Jasmijn Stuurman, mavo 3-leerlingen Floortje en Shing-Yu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden