• Wethouder Peter Verheij.
• Wethouder Peter Verheij.

Wethouder Verheij: ‘Suggestie D66 over terugplaatsing bibliotheek is echt kwalijk’

Algemeen 185 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Peter Verheij liet in niet mis te verstane bewoordingen weten wat hij vond van het D66-voorstel om de bibliotheek in Alblasserdam terug te verplaatsen naar de voormalige locatie: “Dit vinden wij als college echt een kwalijke suggestie.”

D66-raadslid Ramon Pardo stelde tijdens de begrotingsvergadering: “Er is grote ontevredenheid over de nieuwe locatie van de bieb. Het is nu nog niet te laat om het terug te draaien.” Wat wethouder Verheij betreft gaat het echter om een allang gepasseerd station. “Het is niet meer mogelijk, het bestuur van de bibliotheek wil het niet, het college wil het niet en het zou kapitaalvernietiging zijn.”

Hij verwees daarnaast naar cijfers van bibliotheken in de omgeving om aan te geven dat de populariteit van de bieb in Alblasserdam na de verhuizing naar het gemeentehuis niet drastisch was gedaald. “Die vergelijking met bijvoorbeeld Papendrecht laat zien dat er totaal geen aanleiding is om met dergelijke suggesties te komen. Dat vinden wij echt kwalijk.”

Ramon Pardo zelf nam de ‘orenwassing’ voor kennisgeving aan. “Ik vind het prima als een bestuurder last heeft van mijn uitspraken. Het i ons goed recht om dit in te brengen en u een spiegel voor te houden. Het gevoel van ontevredenheid over de bibliotheek wordt echt door veel Alblasserdammers gedeeld.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 9 uur geleden
• De kampioenen MA1, MB1 en JC1 samen.
Vier jeugd teams kampioen bij vv Flits uit Papendrecht Sport 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden