• Laurens Leeuwenhoek wordt geïnterviewd.
• Laurens Leeuwenhoek wordt geïnterviewd. Foto: 'Edwin Sonneveld, Korfbalfoto'

Korfbal League en Eyecons starten online korfbalplatform

Sport 191 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met ingang van het komende Korfbal Leagueseizoen zijn alle Korfbal Leagueduels live te zien via een online korfbalplatform, opgezet in samenwerking met Eyecons.

Dat hebben het KNKV en de Korfbal Leagueverenigingen onlangs afgesproken met Eyecons, dat momenteel ook een online platform voor live voetbal (Tweede Divisie), live hockey (Hoofdklasse dames en heren) en live honkbal (Hoofdklasse) beheert.

Korfbalfans kunnen de best bezochte zaalcompetitie van Nederland, die vrijdag 23 oktober van start gaat, volgen op Korfbal.nl en de websites van de twaalf Korfbal Leagueverenigingen.

Goede samenwerking
Binnen de wereld van het topkorfbal – en ook steeds meer in de klassen eronder – is het op kwalitatief hoogwaardige wijze live streamen van wedstrijden gemeengoed geworden. Een goede samenwerking tussen de livestreamcrews van de verschillende Korfbal Leagueverenigingen en het KNKV heeft in de laatste jaren gezorgd voor steeds meer zichtbaarheid, uniformiteit en kwaliteit. De gezamenlijke samenwerking met Eyecons – een dochteronderneming van sportproducent Southfields en sportmarketingbureau House of Sports – en bijbehorende toetreding tot een coöperatieve vereniging is hier een belangrijke volgende stap in.

Deze gezamenlijke samenwerking met Eyecons is tot stand gekomen onder aanvoering van Rob Meijer (voorzitter KNKV), Iwan van den Berg (voorzitter DVO/Accountor) en Ed Hom (voorzitter Fortuna/Delta Logistiek), die het interim-bestuur van de te vormen cv vormen. Het proces wordt, in opdracht van het KNKV, begeleid door Maarten van Vliet.

‘Goed voor onze sport’
Rob Meijer, voorzitter KNKV: “Ik ben blij dat we ondanks de coronacrisis van start kunnen gaan met het gezamenlijke platform. Zichtbaarheid is immers één van onze doelstellingen. Door dit platform, waar ook de Internationale Korfbal Federatie aan zal deelnemen, zullen we naar verwachting een breder publiek trekken. Dat is goed voor onze sport.”

Iwan van den Berg, voorzitter DVO/Accountor: “Vanaf eind oktober kunnen onze fans op één plek op het internet alle Korfbal Leaguewedstrijden kijken. Dat is veel makkelijker en laagdrempeliger dan voorheen. Het is mooi dat alle verenigingen meedoen. Dat maakt ons product Korfbal League nog mooier en aantrekkelijker – ook voor sponsoren – en daar ben ik trots op. Dit is ook een uitkomst, nu we in deze coronatijd veel minder publiek in onze hallen kunnen verwelkomen. Ik verwacht dan ook dat het aantal online kijkers komend seizoen fors zal toenemen.”

Karl Breukink, manager Business Development Eyecons: “Met Eyecons hebben we een videoplatform ontwikkeld speciaal om sportcompetities te helpen om zichtbaar te worden. Na de Tweede Divisie voetbal, beide Hockey Hoofdklassen en de Hoofdklasse Honkbal, is de Korfbal League de vierde competitie die gebruik gaat maken van het Eyecons-platform. De livestreams van de Korfbal League zijn al dermate professioneel, dat ze wat ons betreft als lichtend voorbeeld dienen voor alle professionele sporten in Nederland en een mooie aanvulling vormen binnen het Eyecons-platform.”

Stijgende populariteit
De Korfbal League is sinds het seizoen 2005/2006 de hoogste klasse in het zaalkorfbal, voor die tijd bestond de zaaltop uit twee Hoofdklassen. De Korfbal Leaguefinale keert, na een vierjarige uitstap naar de Ziggo Dome - terug naar Rotterdam Ahoy, al decennialang de korfbaltempel van Nederland. Daar zijn ruim tienduizend korfbalfans getuige van de apotheose van de Korfbal League.

Na een livestreampilot in het seizoen 2013/2014 is de populariteit van de Korfbal Leaguestreams jaarlijks fors gestegen. Afgelopen seizoen trokken de streams van de acht ‘YouTube-verenigingen’ ruim 15 miljoen kijkminuten, een stijging van 25 procent ten opzichte van het seizoen ervoor. De kijkcijfers van de samenvattingen op Korfbal.nl groeiden ook met 33 procent. Naast deze online groei stegen ook de ‘fysieke’ bezoekerscijfers van de Korfbal Leagueduels. Gemiddeld trok een duel in de reguliere competitie zo’n zevenhonderd bezoekers, een lichte stijging ten opzichte van het seizoen ervoor.

Meer informatie
Zodra er meer nieuws te brengen is over het online korfbalplatform, zullen het KNKV en de Korfbal Leagueverenigingen dit naar buiten brengen.

Nieuwe bal
Eerder lanceerde ERIMA, KNKV-partner sinds 2003, met de ERIMA Equal Pro een nieuwe bal. Deze speciaal voor het korfbal ontwikkelde bal kan zowel op het veld als in de zaal gebruikt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 gisteren
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden