Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Raad Alblasserdam neemt raadszaal officieel in gebruik

Algemeen 198 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeenteraad van Alblasserdam nam in het vernieuwde gemeentehuis De Rederij dinsdagavond de raadszaal officieel in gebruik. 

Tijdens de verbouwing vonden de raadsleden onderdak in cultureel centrum Landvast. Donderdag vond de eerste raadsvergadering plaats in De Rederij. Burgemeester Jaap Paans knipte bij elk raadslid een stuk van een lang lint door als officiële handeling.

Daarna boden de raadsleden foto’s van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan; deze zullen een plek krijgen in de vernieuwde raadszaal.

Tijdens de verbouwing kwam de gemeenteraad bijeen in Cultureel Centrum Landvast. “Daar waren we vanaf januari 2019 graag te gast, maar het is fijn om weer terug te zijn in eigen huis. We zijn erg blij met het eindresultaat”, zo stelde burgemeester Paans als voorzitter van de gemeenteraad. Vanwege de coronamaatregelen kon van een grote officiële opening geen sprake zijn en werd besloten om op sobere wijze toch een feestelijk tintje mee te geven aan de eerste reguliere vergadering.

De gemeenteraad mag fysiek blijven vergaderen (in uitzondering op andere bijeenkomsten, het gaat om wettelijk verplichte samenkomsten). In Alblasserdam wordt telkens de afweging gemaakt of een fysieke vergadering nodig is of dat een vergadering in digitale vorm kan plaatsvinden, waarbij het gezondheidsaspect leidend is.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden