• Kabouterhandbal bij DES.
• Kabouterhandbal bij DES. Foto: Aangeleverd

Dames DES ‘72 gedeeld eerste na winst op Feyenoord

Sport 228 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dames 1 van DES ‘72 deed dit weekend goede zaken door de verdiende overwinning op Feyenoord handbal met 16-6. Deze overwinning kwam tot stand door goed samenspel en een gesloten verdediging.

Door deze overwinning staat men op een gedeelte eerste plaats met Ventura uit Schiedam.

Dames 2 komt steeds beter in haar spel. Helaas mocht dit nog niet deze wedstrijd leiden tot een overwinning. De Meeuwen was te sterk met 12-7. Maar de stijgende lijn zit er in.

De heren van DES ‘72 krijgt ook de smaak de pakken. De eerste wedstrijd van de veldcompetitie werd nog verloren, maar dit weekeind werd De Meeuwen verslagen met 26-22. De gehele wedstrijd ging gelijk op en werd er gevochten voor ieder punt. Aan het einde van de wedstrijd trokken de heren aan het langste eind en wist men de wedstrijd naar zicht toe te trekken. Men won uiteindelijk met 26-22.

Dames midweek had het moeilijk tegen een sterke tegenstander Unitas ‘63. Er werd verloren met 21-10.

Ook de heren junioren hebben het dit veldseizoen moeilijk. Zij verloren de thuiswedstrijd met 1 punt tegen WHC-Hercules. De dames C jeugd heeft de smaak te pakken. Zij wonnen in een spannende wedstrijd met 14-12 van Savosa. Door deze winst stijgt men naar de 3e plaats.

De jongens C gaan als een trein. Ook Feyenoord Handbal moest er aan geloven en werd verslagen met 19-9. Hierdoor staat men nu echt ongeslagen aan kop en is men op weg naar het kampioenschap op het veld.

De D1 kwam er helaas niet aan te pas in hun wedstrijd tegen het sterke HVOS en verloor met 17-4.

De E1 won ook dit weekend weer. In de rust stond met nog met 5-3 achter, maart na de rust kwam men op stond en won men uiteindelijk met 7-6. Ook zij gaan voor het kampioenschap.

De heren midweek speelde afgelopen week ook weer hun eerste wedstrijd na Corona. In de stromende regen moest men aantreden tegen ETC uit Hoogvliet en werd gewonnen met 3-1.

DES ‘72 is gestart met kabouter handbal. Iedere woensdag van 17.00 tot 18.00 uur is er handbal voor de allerkleinsten. Kabouter handbal is voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en leren spelenderwijs met een bal om te gaan. Wil je een keer meedoen of kijken. Kom gerust eens langs. Voor meer informatie kan gemaild worden naar info@des72.nl.

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08