Kinderdijk nipt onderuit tegen Albatros

Sport 194 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag na een spannende wedstrijd nipt met 20-18 verloren van Albatros uit Zwijndrecht.

Een leuke wedstrijd lag in het verschiet, aangezien zowel Anouk den Braanker als Thomas van de Bosch vorig jaar nog actief waren bij Kinderdijk 2. Thomas als trainer en Anouk als speelster. Thomas is nu trainer bij Albatros 2 en Anouk speelster. Ook Simone Hoek maakte de overstap naar Albatros. Zij staat in de basis bij Albatros 1.

Langs de kant was het erg druk. Iedereen had blijkbaar wel zin in een spannende wedstrijd en dat werd het ook. Kinderdijk startte met dezelfde 8 spelers als vorige week.

Al na 1 minuut spelen, scoorde Stijn Vlieg door middel van een strafworp de 0-1, anderhalve minuut later gevolgd door een doelpunt van zijn zus Jenthe. 0-2. En toen was het na 9 minuten de beurt aan Ruben om er ook 1 in te gooien. Hij bracht daarmee de stand op 2-5.

Met nog 19 minuten op de klok in de eerste helft scoorde Simone Hoek haar eerste tegen Kinderdijk en zorgde daarmee voor de gelijkmaker. 5-5. Vooral in de eerste helft was het tempo van beide kanten zeer hoog en ontstonden er vele schotmogelijkheden. Kinderdijk ging met 8-10 de rust in.

Direct na rust was er een doelpunt van Marjolein Verkerk. 8-11. Hierna ging Albatros op jacht naar de winst. Zij scoorden 4 keer achter elkaar en kwamen daarmee op een minimale voorsprong van 12-11. Martijn maakte er door middel van de tweede strafworp voor Kinderdijk 12-12 van.

Na diverse wissels aan de kant van Kinderdijk om iets te kunnen forceren was er toch weer de voorsprong van Albatros. 10 minuten voor tijd 18-15. Ook Kimberley Schuit, uit de A1, mocht in haar debuutwedstrijdhaar puntje meepakken. 19-17. Helaas konden ze echter niet op tegen het Zwijndrechtse geweld en was de eindstand 20-18 voor Albatros.

Scores deze wedstrijd:
Max Donkervoort 5x, Martijn Kreuk 3x, Ruben Groenendijk, Stijn Vlieg en Marjolein Verkerk 2x, Jenthe Vlieg, Laura Verveer, Kimberley Schuit en Bram Rouppé 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 3 oktober om 15:30 tegen Juliana uit Oud Gastel op het eigen Molenzicht terrein.