• Het gebouw aan de Boeieraak.
• Het gebouw aan de Boeieraak. Foto: Bert Bons

Activiteiten in Papendrecht voor jonge mantelzorgers

Algemeen 148 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de landelijke week van de Jonge Mantelzorger, van 5 tot en met 11 oktober, zijn jonge mantelzorgers welkom bij leuke en ontspannende activiteiten in Papendrecht.

In verband met corona is er dit jaar een tweede week georganiseerd, de eerste was in juni. Naast activiteiten worden in deze week op verschillende plekken in Papendrecht ook kaarten verspreid met tips voor jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot ongeveer 24 jaar die thuis opgroeien met bijvoorbeeld een broer, zus of ouder met een beperking, ziekte, psychische aandoening en/of verslaving. Het zijn gewone kinderen/jongeren in een bijzondere situatie. Ongeveer 20% van de kinderen en jongeren groeien thuis op met een zorgsituatie. Ze kunnen zich (te) verantwoordelijk voelen en hebben vaak minder tijd voor sociale contacten, school en sporten. Als je een broer of zus met een beperking of ziekte hebt, ben je een brus.

Sterk Papendrecht is er voor jonge mantelzorgers en brussen om mee te denken wat helpend kan zijn in hun situatie of gewoon even voor een luisterend oor. Samen met Suppord organiseert Sterk Papendrecht activiteiten voor ontspanning en herkenning. Jongeren van 12 tot en met 21 jaar kunnen op woensdag 7 oktober een gratis workshop ‘Beats maken’ volgen bij Suppord. Het is van 19.00 tot 20.00 uur aan de Boeieraak 1. Tijdens deze workshop maak je kennis met beats bouwen in het programma FL Studio. De jongere mantelzorgers en brussen van 6 tot en met 12 jaar kunnen op vrijdag 9 oktober vanaf 19.00 uur gratis gaan dansen bij de kinderdisco van Suppord. Dj’s Yaro en Kristian draaien de vetste liedjes en je kunt verzoekjes aanvragen. De kinderdisco is in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110 en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mantelzorg@papendrecht.nl of door een appje te sturen naar Patricia van Sterk Papendrecht, 06-46031433. Wie jonger is dan 18 jaar heeft goedkeuring nodig van ouders/ verzorgers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden