Brede school leert veilig oversteken
Brede school leert veilig oversteken Archieffoto: Nico Van Ganzewinkel

Alblasserdamse basisscholen doen mee aan Schoolbrengweek

Algemeen 227 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Van 14 tot en met 18 september is de School op SEEF Schoolbrengweek. Twee basisscholen in Alblasserdam doen eraan mee.

Met deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Kinderen kunnen een prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een belevenis onderweg op de route van school naar huis.

Veel voordelen
Veel ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Dit is veiliger, gezonder en beter voor het milieu. Wethouder Arjan Kraijo is daarom ook blij dat basisscholen 't Nokkenwiel en De Twijn meedoen met de actie: Met deze actie stimuleren we weer dat kinderen lekker bewegen.

Fietsen of lopen naar school is niet alleen gezond maar ook slim, duurzaam, leuk en leerzaam. Kinderen worden op deze manier volwaardige deelnemers aan het verkeer.

Wethouder Dorien Zandvliet (onderwijs) sluit zich bij wethouder Kraijo aan. "Hoe eerder een kind begint met fietsen, hoe groter de kans is dat hij of zij dat blijft doen tot op late leeftijd. Tot 3 uur na het fietsen functioneren je hersenen beter dan daarvoor. En wie wil dat nou niet?"

Nul verkeersslachtoffers
De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma School op SEEF. In dit programma werken alle gemeenten in de regio en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie op school en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. Het is onderdeel van de aanpak “Maak een punt van waarin het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid Holland met alle gemeenten en overige partners verkeersveilig gedrag stimuleert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden