Afbeelding
Foto: Peter Stam

Politie tasert doorgedraaide Alblasserdammer na slooptocht en bedreigingen

112 303 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 september een doorgedraaide 34-jarige man uit Alblasserdam neergeschoten met een taser.

De dertiger had eerder op de avond al mensen bedreigd. Rond 01.00 uur sloeg de man een ruit van de Coop Supermarkt op het Scheldeplein kapot met een koevoet. Ook het bushokje bij het Scheldeplein werd kapot geslagen. Even verderop werden de glazen van twee bushokjes aan de Rijnstraat kapot gemaakt. Niet veel later moesten ook de ruiten van basisschool Het Kompas, aan de kant de Blokweersingel eraan geloven.

De politie kwam met diverse wagens ter plaatse. De hele wijk werd uitgekamd. Via buurtbewoners kwam steeds meer informatie. Uiteindelijk kwam er een tip dat de man in een achtertuin van de Tuigersstraat zou zitten.

Twee agenten en een hondengeleider gingen er op af. Plotseling kwam de man vanuit een tuin aan de Jonkerstraat op een agent aflopen. De man wilde de agent slaan met een breekijzer. De hondengeleider schoot de man uiteindelijk met een taser neer. Vervolgens werd de Damdorper in de boeien geslagen. Nadat de pinnen van de tasers uit het lichaam van de man getrokken waren, is hij met spoed overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.

Mensen die schade hebben, vernielingen hebben zien gebeuren of in het bezit zijn van relevante camerabeelden, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden