CKC Kinderdijk speelt gelijk in eerste wedstrijd

Sport 174 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zaterdag 5 september werd er na lange tijd weer gekorfbald op sportpark Molenzicht.

Zowel Kinderdijk 1 als 2 moesten tegen Fortis uit Oost-Souburgh. Het tweede won onder leiding van incent de Kreek met ruime cijfers: 20-14.

Bij Kinderdijk 1 waren er diverse wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen. Zo is er een nieuwe coach/trainer aangesteld, te weten Steven de Graaf. Ook zijn er wat veranderingen in de selectie doorgevoerd.

De volgende spelers startten: Jenthe Vlieg, Marjolein Verkerk, Laura Verveer, Lotte van de Lustgraaf. Martijn Kreuk, Max Donkervoort, Stijn Vlieg en Ruben Groenendijk.

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers lag binnen een minuut de eerste bal in het mandje. En ook het tweede punt werd gescoord door nieuwkomer Stijn Vlieg.

De KNKV heeft vanaf dit seizoen nieuwe regels toegepast. 1 van deze regels is dat degene op wie de overtreding gemaakt wordt zelf de strafworp moet nemen. Dit kan dus veel verschil gaan maken. Na 5,5 minuut was er de eerste strafworp voor Fortis. Gelukkig voor Kinderdijk werd deze gemist. Direct hierna scoorde wederom een nieuwkomer, Jenthe Vlieg, wel met een strafworp en was de stand 4-1.

Halverwege de eerste helft was er een periode van 11 minuten waarin er veel goede acties en kansen van beide kanten waren, maar geen punten vielen. Fortis kwam hierna sterk terug en in de laatste 9 minuten draaiden zij een achterstand om naar een voorsprong van 7-8 bij rust.

Na rust scoorde de volgende nieuwkomer, Ruben Groenendijk, ook door middel van een strafworp en trok de stand zo weer gelijk, 8-8.

20 minuten voor tijd was Fortis uitgelopen naar een kleine voorsprong, 10-12,maar een minuut later maakte Ruben Groenendijk de aansluitingstreffer: 11-12. Vijf minuten voor het eindsignaal scoorde Max Donkervoort de 15-14 maar Fortis wist toch nog de gelijkmaker te maken waarop de eindstand 15-15 was.

Scores: Marjolein Verkerk, Laura Verveer en Ruben Groenendijk 3x, Stijn Vlieg 2x, Jenthe Vlieg, Max Donkervoort, Lotte van de Lustgraaf en Martijn Kreuk 1x.

De volgende wedstrijd is as zaterdag 12 september uit tegen Korbis. In Waddinxveen wordt er gestart om 15:30 uur.

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34