Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vertraging werkzaamheden groot onderhoud N3

Algemeen 197 keer gelezen

PAPENDRECHT • Rijkswaterstaat meldt dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, de toerit Burgemeester Keijzerweg Papendrecht richting Dordrecht pas op dinsdagavond 11 augustus open gaat. Eerder was gemeld dat dit maandagochtend 10 augustus al zou gebeuren.

Als reden noemt Rijkswaterstaat 'tegenslag tijdens het werk aan de fundering van de weg'. Ter plaatse van de toerit is één rijstrook beschikbaar in zuidelijke richting (Dordrecht).

Groot onderhoud
Op donderdag 6 augustus is Rijkswaterstaat begonnen met groot onderhoud aan de N3. Aannemer Boskalis voert het werk in fases uit. Eind 2021 moet het werk gereed zijn.

Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt. Rijkswaterstaat vervangt ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen. Waar nodig wordt onderhoud uitgevoerd aan viaducten, bruggen en geluidschermen. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van een half uur of meer.

Afsluitingen
Om de hinder te beperken worden volledige afsluitingen tijdens (lange) weekenden gepland en deels tijdens vakantieperiodes uitgevoerd. Op overige dagen blijft de N3 in beide richtingen open. Wel met minder rijstroken en versmald.

De werkzaamheden voor het vervangen van de beweegbare brugdelen van de Wantijbrug duren nog tot begin november en vallen dus deels samen met het groot onderhoud. Vooral in augustus en september staan er nog een reeks nachtafsluitingen gepland voor het balanceren en testen van de nieuwe brugdelen.

Planning augustus
Voor het eerste deel van de N3 bij de Papendrechtse brug zijn vier lange weekenden in augustus nodig: van donderdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via A15 – A16 en omgekeerd. Fiets- en voetpaden blijven open. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak.

Nachtafsluitingen 
In augustus gaat de Wantijbrug gedurende 12 doordeweekse nachten dicht voor balanceer- en testwerkzaamheden. De Wantijbrug is dan van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Behalve voor nood- en hulpdiensten.

Planning september
In september start de volgende fase van het groot onderhoud N3. Om de wegafzettingen voor de nieuwe fase te plaatsen, gaat de N3 volledig dicht in het weekend van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 september. De N3 is dan in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat en de A16, inclusief alle toe- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A15 – A16 en omgekeerd. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak.

Tijdens deze weekendafsluiting wordt er ook gewerkt aan het testen van de nieuwe systemen van de Wantijbrug.

Minder rijstroken
Vanaf maandag 7 september werkt Rijkswaterstaat aan het Dordtse deel van de N3 tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg. Er blijven drie rijstroken open. Twee richting A15 (Papendrecht) en één richting A16 (Breda). De rijstroken zijn versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open.

Nachtafsluitingen Wantijbrug
In september gaat de Wantijbrug gedurende 14 nachten dicht voor testwerkzaamheden. De Wantijbrug is dan van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Behalve voor nood- en hulpdiensten. De volledige planning is te vinden op www.N3werkzaamheden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 20 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden