• Regenton ter illustratie, niet van de actie.
• Regenton ter illustratie, niet van de actie. Foto: 123rf.com

Regentonactie Papendrecht afgesloten met 71 regentonnen

Algemeen 140 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Regentonactie van de gemeente Papendrecht heeft ervoor gezorgd dat er 71 extra regentonnen in Papendrecht staan.

Dat meldde wethouder Arno Janssen donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. De regentonnen worden deze week geleverd en zorgen er met elkaar voor dat er bijna 16.000 liter water extra opgevangen kan worden. Elke ton in de actie kan 225 liter water bevatten. Deelnemers kregen 30 euro korting op de regenton van 115 euro.

De actie was een voortvloeisel van een motie van GroenLinks en Onafhankelijk Papendrecht, die vorig jaar aangenomen werd door een meerderheid van de Papendrechtse gemeenteraad. Met de actie worden inwoners gestimuleerd om bewust om te gaan met water, onder andere door opvang van regenwater.

Initiatiefnemer Bert Grimmius van GroenLinks is redelijk tevreden met de actie. “71 verkochte regentonnen is natuurlijk een mooi aantal. Wij hadden graag gezien dat het er meer waren geworden. Mogelijk heeft de coronavrisis hier toch ook enige invloed op gehad”, aldus Bert Grimmius.

De actie zou oorspronkelijk in april starten, want dan gaan mensen met hun tuin aan de slag. Door de crisis is dit uitgesteld naar juni. Grimmius: “Mede hierdoor zien wij een vervolg van deze actie in het najaar als een goede optie. Er is nog budget beschikbaar en ook de winkel Flowers and More, die de actie samen met de gemeente uitvoert, staat hiervoor open.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden