Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Verbod op lachgas is niet mogelijk, maar Papendrecht doet het toch

Algemeen 371 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een verbod op lachgas is eigenlijk nog niet mogelijk, omdat landelijke wetten hierover pas in 2021 in werking treden. Toch stelt de gemeente Papendrecht nu al een verbod in op het gebruik van lachgas. Hiervoor wordt een slim trucje gebruikt.

Het lijkt het meest waarschijnlijk dat het lachgas straks onder de Opiumwet gaat vallen en verboden gaat worden. Dan zal zowel de verkoop aan particulieren als het gebruik ervan niet meer mogen.

In de tussentijd heeft de gemeente Papendrecht, mede op verzoek van de politie, de regels in het dorp veranderd, waardoor lachgas bij overlastgevend gebruik verboden wordt.

“Een verbod op lachgas is eigenlijk nog niet mogelijk”, legde burgemeester Aart-Jan Moerkerke donderdagavond tijdens de raadsvergadering uit. “Maar nu hebben we het op een andere manier verwerkt in de Algemene Plaatselijke Verordening, eigenlijk op dezelfde manier als alcohol.”

Het gebruik van alcohol is niet verboden, maar als er overlast door veroorzaakt wordt, kan de politie optreden. Moerkerke: “De overlast van lachgas kunnen we nu wel aanpakken. Het is een andere manier van denken en slim aanpakken.”

“We onderzoeken nog andere zaken, bijvoorbeeld het verbod van het verkopen van lachgas. We hebben het onderwerp nog in beeld. Hoe kunnen we nog een stap verder zetten? Maar we vonden dit een goede stap in de goede richting”, aldus burgemeester Moerkerke.

De voltallige raad van Papendrecht was het van harte eens met burgemeester Moerkerke en stemde voor de wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waardoor de politie nu beter kan optreden tegen het gebruik van lachgas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden