Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fototentoonstelling over gezondheidszorg in Alblasserdam

Algemeen 259 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een fototentoonstelling over de gezondheidszorg in Alblasserdam samengesteld. Een onderwerp dat past bij deze tijd met het corona-virus.

De fototentoonstelling komt te hangen vanaf zaterdag 11 juli in De Rederij aan het Raadhuisplein en is te bekijken tijdens de openingstijden van het gebouw. Te zien zijn foto’s van huisartsen, tandartsen, schooltandarts, ambulance en apotheken. Daarnaast hangen er foto’s van de Cornelis Vroege-stichting, het Groene Kruis, de EHBO en een gezondheidskolonie.

Foto’s gezocht voor andere expositie
Voor een nog in te richten tentoonstelling over de politie en de brandweer in Alblasserdam is de werkgroep op zoek naar foto’s en ander materiaal over het verleden van deze hulpdiensten. Wie waren de agenten en brandweerlieden die voor onze veiligheid zorgden? Ook fotomateriaal van gebeurtenissen, waarbij politie en brandweer betrokken waren, ziet de werkgroep graag.

Mensen die hierover fotomateriaal hebben, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de secretaris van de werkgroep. Dit is mogelijk via e-mail: tentoonstellingenhvwa@hotmail.com. Alle foto’s die aangeleverd worden, graag met verklarende teksten zoals jaartal, plaats en namen. Zij worden gescand en onbeschadigd aan de eigenaar geretourneerd.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 6 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden