Sjuttul-bus Waardeburgh
Sjuttul-bus Waardeburgh Foto: Aangeleverd

Elektrische Sjuttul-bus gaat de weg weer op

Algemeen 143 keer gelezen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • In de omgeving rijden twee gloednieuwe, elektrische Sjuttuls rond. De Sjuttul is de vervoersdienst van zorgorganisatie Waardeburgh en is speciaal bedoeld voor de senioren van Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Sinds 1 juli mogen de busjes – als zijnde een openbaar vervoersmiddel - ook weer worden ingezet voor recreatief vervoer.

De oude Sjuttul-bussen waren na talloze ritten aan vervanging toe. Een goed moment om meteen elektrische exemplaren aan te schaffen bij H4 Lease in Hardinxveld. Frank Docter, coördinator facilitaire dienst, vertelt: “We zetten zo de volgende stap in het verder verduurzamen van onze zorg. Eerder dit jaar werden zorgcentra De Waard in Alblasserdam en Parkzicht en Overslydrecht in Sliedrecht bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen. Nu is de cirkel echt rond, want de elektrische bussen rijden op stroom die op onze eigen daken wordt opgewerkt.”

Mondkapje op
Vanwege de coronamaatregelen reed de Sjuttul afgelopen periode alleen noodzakelijke ritten. Bijvoorbeeld voor de dagopvang en ziekenhuisafspraken. Frank: “Sinds 1 juli mag de Sjuttul ook weer voor recreatieve ritten de weg op. Mensen kunnen eindelijk weer met de Sjuttul op bezoek bij een familielid. De inzittenden zijn wel verplicht om een mondkapje dragen. Deze moeten de klanten zelf aanschaffen.”

Chauffeur vrijwilligers gezocht
Het vervoer met de Sjuttul wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die op de busjes rijden. Vanwege corona is het aantal beschikbare chauffeurs (en daardoor ook de vervoerscapaciteit) wat afgenomen. Wie het leuk lijkt om iets voor anderen te betekenen en als chauffeur aan de slag te gaan, kan contact opnemen met de Seniorenzorglijn van Waardeburgh: 0800-4560456.

Sjuttul reserveren
Wie in Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht of Alblasserdam woont én Waardeburghplus (€ 15,- per jaar) is kan gebruikmaken van de Sjuttul. Kijk voor meer informatie op www.waardeburgh.nl/sjuttul of bel naar de gratis Seniorenzorglijn: 0800-4560456.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 20 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden