• Het jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland.
• Het jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland.

Jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland gaat weer open

Algemeen 1.925 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het jeugdhonk aan de Planetenlaan 78a in Nieuw-Lekkerland gaat op woensdagavond 3 juni weer open voor jongeren van twaalf tot achttien jaar.

“We letten goed op de regels in verband met corona”, belooft vrijwilliger Krijn Berkouwer van het jeugdhonk. Om de jongeren na een gesloten periode van ruim twee maanden weer te lokken naar het honk zorgt Krijn voor limonade en chips. “We gaan het gezellig maken!”

In het jeugdhonk is een grote tv waar bijvoorbeeld voetbal op gekeken kan worden. Ook is er een kleinere tv met Playstation 4 erop, twee voetbaltafels, een tafeltennis en een pooltafel.

Krijn: “In de afgelopen weken konden de jongeren alleen terecht in de JOP naast het jeugdhonk. Ik ging daar af en toe even kijken om een praatje te maken. Ze vroegen dan regelmatig wanneer ze weer naar binnen mochten. Nu is het dan eindelijk zover, maar ja, het is intussen wel lekker weer geworden. Dus ik hoop ze naar binnen te lokken met wat lekkers.”

Voorlopig gaat het jeugdhonk alleen open op woensdagavond. Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst ook activiteiten komen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dat zou dan op woensdagmiddag moeten gaan plaatsvinden.

Momenteel zijn er schilderlessen te volgen voor kinderen. Die worden verzorgd door Rosinde de Jong. Voor meer informatie of aanmelding hiervoor kunnen kinderen of hun ouders contact opnemen met Krijn Berkouwer via 06-54798479 of krijnberkouwer@hetnet.nl.

Krijn: “Ik hoop dat we de komende tijd nog wat meer activiteiten kunnen gaan aanbieden in het jeugdhonk, want één avond in de week vinden we te weinig. Het gebouw mag gebruikt worden voor allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren.”

Krijn Berkouwer is al jarenlang als vrijwilliger betrokken bij het jeugd- en jongerenwerk in zijn dorp. Toen hij nog in de gemeenteraad zat van de toen nog onafhankelijke gemeente Nieuw-Lekkerland, ging hij regelmatig met wijlen Herman Sok, die destijds ook in de raad zat, naar Kinderdijk om daar te proberen de overlast van jongeren te verminderen die uit de disco kwamen. “We liepen dan gewoon wat rondjes daar in de buurt en spraken met de jongeren.”

De klachten namen daardoor af. Toen de disco op een gegeven moment stopte, ontstond het jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland. Het initiatief wordt financieel ondersteund door de gemeente. Het gebouw is ook in eigendom van de gemeente.

De openstelling van het jeugdhonk voor de jongeren van twaalf tot achttien jaar, vanaf woensdag 3 juni, is telkens van 19.00 tot 22.00 uur.

• Het jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden