Afbeelding

Buitenbad Schoonenburg gaat op 3 juni open

Algemeen 212 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Buitenbad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland gaat op woensdag 3 juni open

De openstelling is beperkt en niet iedereen zal tevreden zijn met de beperkte openstelling, vreest het zwembad. De maatregelen omtrent het voorkomen van verspreiding van het coronavirus zijn echter nog zo strikt dat het zwembad er het beste van moet maken.

De gemeente Molenlanden heeft afgelopen dinsdag groen licht gegeven voor de openstelling van het bad. Dat betekent dat woensdag 3 juni het zwembad open kan. Er is dan ruimte voor banenzwemmen en vrijzwemmen voor de jeugd van zeven tot en met twaalf jaar en gezinnen. Alles met beperkingen en maatregelen om veilig en verantwoord te kunnen zwemmen. Zo moet er bijvoorbeeld online gereserveerd worden voor banenzwemmen en gezinszwemmen. Voor die groepen geldt een maximum aantal bezoekers om de bekende anderhalve meter maatregel te kunnen waarborgen.

Voor kinderen tot en met twaalf jaar geldt die afstand maatregel niet zodat voor die groep geen maximum aantal bezoekers geldt en zij ook niet hoeven te reserveren. De jeugd vanaf dertien jaar valt wel deels buiten de boot. Omdat voor hen een afstand beperking tot elkaar en anderen geldt kan er niet op een veilige en verantwoorde manier vrijzwemmen voor hen worden georganiseerd. Banenzwemmen voor deze groep kan natuurlijk wel.

Samen met de Stichting 5Yes zijn de medewerkers deze dagen de laatste hand aan het leggen aan de voorbereidingen voor de opening. Daar hoort natuurlijk ook een aparte routing bij in verband met de coronamaatregelen. Die maatregelen houden onder meer in dat iedereen verzocht wordt om met pin te betalen, zo min mogelijk gebruik te maken van kleedruimtes en toiletten. De douches zijn niet beschikbaar en er is een alternatieve uitgang. Natuurlijk gelden ook de RIVM maatregelen. Die worden gehandhaafd door een speciale corona coördinator in het zwembad.

Ook dit jaar zijn er abonnementen te koop voor banenzwemmen en de jeugd. Voor het gezinszwemmen niet, omdat het bezoekersmaximum dit niet toelaat. De tarieven voor het gezinszwemmen zijn daarom verlaagd. Alle openingstijden, tarieven en spelregels zijn te vinden op de website van het zwembad: www.sportfondsennieuwlekkerland.nl. Daar kan ook een zwemplekje gereserveerd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 22 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws gisteren
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden