Afbeelding

Aanpak plein bij gemeentehuis en Havenstraat in Alblasserdam start 2 juni

Algemeen 275 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De aanpak van het plein bij het gemeentehuis in Alblasserdam en de naastgelegen Havenstraat gaat 2 juni van start. Dat deelde wethouder Arjan Kraijo dinsdag mee tijdens de commissievergadering.

Met het naderen van de voltooiing van de grondige opknapbeurt en vernieuwing van het gemeentehuis, gaat daarmee een volgende fase in. "We gaan onder meer de ijzeren platen verplaatsen naar het Wipmolenterrein", vertelde Arjan Kraijo. "Binnenkort komt er ook meer informatie over een nieuwe opgang naar het Makado winkelcentrum, een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad. Dat wordt waarschijnlijk een slingerend of zigzaggend pad. Zoals het er nu uitziet, zou dat moeten kunnen."

Er worden nog wel diverse onderzoeken uitgevoerd. "Als alles meezit, zou realisatie van dit dit deel van het project voor de kerst mogelijk moeten zijn. Maar inmiddels is al wel duidelijk dat de ondergrond redelijk tot zeer slap is. Dat zal behoorlijke consequenties hebben voor de planning. Ik kom er nog bij u op terug, maar geef u alvast deze winstwaarschuwing mee. De locatie is lastiger dan van tevoren gedacht."

Sportscholen
CDA-raadslid Arco Strop vroeg daarnaast aandacht voor de mensen die sporten op het Wipmolenterrein. "Kunnen ze daar, ook als die ijzeren platen daar opgeslagen worden, gebruik van blijven maken tot de sportscholen weer opengaan?" Wethouder Arjan Kraijo beloofde dat te zullen bespreken met de eigenaar, Woonkracht 10. "Ik verwacht dat ze voor de opslag niet het hele terrein nodig zullen hebben."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 21 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden