Excelsior Papendrecht nam met zijn allen 'Iedereen is van de wereld' op ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.
Excelsior Papendrecht nam met zijn allen 'Iedereen is van de wereld' op ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.

Excelsior Papendrecht viert de vrijheid met muziekvideo

Algemeen 333 keer gelezen

PAPENDRECHT • Omdat het grote bevrijdingsconcert niet doorgaat, heeft Excelsior Papendrecht zichzelf omgedoopt tot 'stay at home orchestra'. De muzikanten hebben allen thuis het lied 'Iedereen is van de wereld' opgenomen. De video is op Bevrijdingsdag vanaf 10:00 uur te zien op YouTube.

Het orkest koos voor 'Iedereen is van de wereld' vanwege de toepasselijke tekst bij Bevrijdingsdag. "En wellicht nog meer bij de huidige tijdsgeest", schrijft het orkest in haar mail naar de media. "In het lied zingen ze ook: en ik hef het glas op jouw gezondheid, want jij staat niet alleen'."

Alle muzikanten hebben in korte tijd enorm hard gewerkt om de partijen op te nemen en om alle opnames samen te voegen tot één geheel. Het nummer wordt uitgebracht op Bevrijdingsdag. "Op deze manier kunnen we toch een beetje bijdragen aan een bijzondere Bevrijdingsdag en we willen uiteraard zoveel mogelijk mensen bereiken."

Concert
Excelsior Papendrecht had eigenlijk een groots bevrijdingsconcert gepland ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. Onder leiding van dirigent Ruud Welle zou dit concert plaatsvinden, met medewerking van zanger/solist René van Kooten. Door de coronacrisis kan het concert niet doorgaan. Ook de repetities van het orkest zijn gestaakt. De vereniging wilde toch op een passende manier stil staan bij 75 jaar vrijheid. Zo is het idee voor 'Iedereen is van de wereld' ontstaan.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Openingstijden Baggermuseum tijdens de meivakantie Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 2 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 3 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden