met video

Toeterende auto's, scooters en trekkers maken Oud-Alblas, Bleskensgraaf en Alblasserdam wakker

Algemeen 422 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Een stoet toeterende auto's, scooters en trekkers trokken maandagochtend vroeg door onder meer Brandwijk, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Alblasserdam.

De deelnemers, afkomstig uit Bleskensgraaf, Oud-Alblas en omgeving vulden op deze manier de viering van Luilak in. Dit keer deden ze voor de eerste keer Alblasserdam aan. 'Voorafgaande jaren hadden we ook altijd een aanhanger achter de trekker waar kinderen die mee wilden in konden zitten', laat één van deelnemers weten. 'Maar dit jaar gingen we vanwege de coronamaatregelen alleen met mensen die een eigen voertuig hebben.'

Onderweg werd er gedrift, tegen het verkeer in gereden, getoeterd en naast elkaar gereden, meldt Peter Stam op Alblasserdamsnieuws.nl. 'De scooterrijders maakten wheelies. Onder meer op de Wensveenrotonde en op de Plantageweg werd gestunt.' 

In Bleskensgraaf werden de deelnemers aan de stoet verrast door obstakels van kliko's en buurtbewoners die hen met een tuinslang natspoten.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden