Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

'Kwijtschelding huur voor kleine ondernemers en zzp'ers'

Algemeen 211 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) vraagt aan het gemeentebestuur van Papendrecht om te bemiddelen ten behoeve van kleine en middelgrote bedrijven en kleine zelfstandigen.

"Tot ons komen van verschillende kanten berichten en vragen of er op gemeentelijk niveau, zo mogelijk in aanvulling op maatregelen van het landelijke niveau, concrete maatregelen genomen kunnen worden als het gaat om het tegemoetkomen van onroerend goed-eigenaren in de richting van huurders", schrijft Ruud Lammers van OP aan het gemeentebestuur van Papendrecht.

De partij denkt concreet aan uitstel van de verplichting tot betaling van huurpenningen of, in overleg tussen de eigenaren en de huurders, zelfs kwijtschelding van huur over de maanden die zijn uitgeroepen als crisis periode door de Nederlandse regering.

"Buiten de schuld van huurders om zijn ingrijpende maatregelen afgekondigd die hen, als zij zich keurig aan de maatregelen houden, van hun inkomsten beroven", redeneert OP. "Als dan de lasten, zoals huur en salarissen van het personeel, doorlopen, komt menige huurder natuurlijk in de knel. Omdat er geen inkomsten zijn, want zij hebben hun zaak moeten sluiten op last van de regering."

OP beseft dat er al veel wordt gedaan, maar niettemin hoopt de partij dat het college van Papendrecht hieraan namens de gemeente extra aandacht wil schenken en zodanige maatregelen kan nemen en kan bevorderen dat aan huurders recht zal worden gedaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 21 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden