• Dennis de Heer overhandigt een bak bloemen aan Henny Tukker.
• Dennis de Heer overhandigt een bak bloemen aan Henny Tukker. Foto: Bert Bons

Bloemen en tekeningen voor bewoners verzorgingshuizen en cliënten thuiszorg

Algemeen 415 keer gelezen

ALBLASSERDAM/NIEUW-LEKKERLAND • Dennis de Heer heeft vrijdagmiddag zijn actie afgerond waarmee hij de bewoners van verzorgingshuizen en mensen die thuiszorg krijgen, een hart onder de riem wilde steken.

Bij 't Waellant in Nieuw-Lekkerland en bij de Alblashof in Alblasserdam werden in totaal 450 bossen bloemen en ongeveer 300 tekeningen bezorgd.

Steeds groter
"Het is veel groter geworden dan ik voor mogelijk had gehouden", vertelt Dennis terwijl hij de bloemen aan het uitladen is bij de Alblashof. "Twee weken geleden kwam iedereen thuis te zitten. Vooral voor ouderen leek me dat best moeilijk. Toen dacht ik; 'Ik ga wat doen voor de eenzame mensen in de verzorgingshuizen.' Dat is van lieverlee steeds groter geworden."

De actie begon bij de Plus Supermarkt in Alblasserdam en werd ook gehouden bij de Plus in Nieuw-Lekkerland. Kinderen kwamen talloze tekeningen inleveren en er werd flink gedoneerd voor bossen bloemen voor eenzame ouderen. "Ik ben trainer bij vv Nieuw-Lekkerland. Ik stuurde aan mijn team een berichtje of ze wilde sponsoren en daar werd heel goed op gereageerd. De tikkies gingen alle kanten op!"

Thuiszorg
Er kwam zelfs zoveel binnen dat Dennis besloot dat ook de mensen die thuiszorg ontvangen in aanmerking moesten komen voor een bosje bloemen en eventueel een tekening. "Die mensen kunnen in deze tijd natuurlijk ook geen bezoek krijgen. De medewerkers van de thuiszorg, die dagelijks hun werk komen doen, zijn in veel gevallen de enige mensen die nog over de vloer komen. Wat is het dan leuk om te weten dat er aan je wordt gedacht!"

Dat wordt beaamd door Henny Tukker van de Rivas-locatie de Alblashof in Alblasserdam. "Het is gewoon geweldig om te zien hoe mensen reageren wanneer je ze een bloemetje of een tekening komt brengen. De gezichten fleuren helemaal op. Het is iets moois in deze moeilijke tijd. Dit brengt veel positiviteit bij de mensen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 2 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden