Afbeelding
ingezonden mededeling

Tas op je rug is voer voor zakkenrollers

Algemeen 280 keer gelezen

De zomer is dé periode dat zakkenrollers actief zijn. Hoe je je daartegen wapent, lees je hier.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat zakkenrollers zich vooral langs de kust uitleven. Net als jij lekker wilt flaneren over de boulevard, genieten op een bankje in de zon of op een terra zit, slaan ze toe.

Rugzak op je buik is niet de bedoeling
Ze gaan op zoek naar kostbare zonnebrillen, de nieuwste smartphones, volle portemonnees en soms weten ze zelfs een laptop uit een tas te ontvreemden. Het is zomaar verdwenen uit jaszakken, openstaande tassen en rugzakken. Voor die laatste geldt dat je er als dragen maar weinig zicht op hebt. Sommige mensen kiezen er dan voor om de rugzak voor hun buik te dragen, maar dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Kies voor een veilige rugzak
Een XD Design rugzak is een rugzak die iedere poging tot diefstal weerstaat. Dat komt omdat deze rugzakken, ook wel Bobby's genoemd naar de bijnaam van de Engelse politieagent, van snijbestendig materiaal zijn gemaakt en verborgen ritsen hebben. Een zakkenroller heeft hier geen schijn van kans. Ze zijn ook nog eens uitgerust met reflecterende strepen, waterdicht en hebben een USB-oplaadpoort waardoor je nooit zonder stroom zit als je je laptop bij je draagt.

Wees extra voorzichtig met laptops
Zakkenrollen valt onder de lichtere vermogensdelicten, waar er in juli en augustus gemiddeld 1,4 duizend van voorkomen, een kwart meer dan de 1,1 duizend misdrijven die gemiddeld per maand worden geregistreerd. Ook buiten die maanden is het belangrijk dat je je spullen veilig met je mee kunt dragen in je Superdry rugzak, waar je je ook maar bevindt. Heb je een kostbare laptop bij je, dan ben je natuurlijk extra voorzichtig.

Zakkenrollers werken vaak in groepen
In het openbaar vervoer, op markten en op roltrappen zijn zakkenrollers vaak actief. Ze werken meestal in teams en wees er bedacht op als je wordt aangesproken voor een vreemde. Iemand van zijn of haar groepje, slaat dan vaak toe. Ineens is je zonnebril uit je Tommy Hilfiger rugzak verdwenen of voel je in je jaszak en mis je je telefoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden