Afbeelding

Informatie- en trainingsdag voor senioren over elektrische fiets

Algemeen 119 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Dinsdag 31 maart organiseert de L&N Smit's Stichting in samenwerking met  de regionale projectgroep verkeersveiligheid (RPV) en de gemeente Molenlanden een Elektrische Fiets informatiedag.

In de ochtend is er een theorieles. De middag bestaat uit een praktijkles. De locatie is in de kleine zaal van 't Waellant aan de Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Deze dag duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur. Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie/thee en een lunch. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en informatie aan te rijken over het fietsen met een Elektrische fiets en/of E-Bike.

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt men informatie waar men op moet letten bij de aanschaf van een Elektrische fiets en/of E-Bike. Deelnemers gaan onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op een parcours oefeningen doen. Men leert meer over het zwaartepunt van een E-Bike, evenwicht houden en deelnemers doen een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met adviezen.

Deze leerzame Elektrische Fiets Informatiedag is gratis, aanmelden kan tot maandag 23 maart bij het meldpunt van de L&N Smit's Stichting, telefonisch te bereiken op 0184-683 960 of per email: info@smitsstichting.nl en bij Veilig Verkeer Nederland: mevrouw L. de Jong via werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Deelname is beperkt en definitief na ontvangst van bevestigingsbrief door VVN.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden