Klipperstars maakt na rust het verschil in Zoetermeer

Sport 289 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Kliperstars U22, ook wel de 'Jaleco-formatie' genoemd, reisde in het afgelopen weekend zonder het vaste coach-duo af naar Zoetermeer om de wedstrijd tegen hekkensluiter Zoebas te spelen. Terwijl de vaste coaches genieten van een welverdiende vakantie nam Jeffrey van der Schans, coach van U18, de taak als coach op zich.

Klipperstars begon de wedstrijd uitstekend en dat resulteerde in een ruime voorsprong. Mede door een goed begin van Ricardo 't Hoen stond het na de eerste 4 minuten 2-10 in het voordeel van Klipperstars. Klipperstars speelde de eerste periode van de wedstrijd een hele goede periode en zorgde ervoor dat de stand aan het einde van deze periode 8-17 was.

De tweede periode zou het tegenovergestelde van de eerste periode worden. Beide ploegen kregen de bal niet door het netje heen. Na een paar wissels in het team van Klipperstars en 4 minuten spelen stond het 10-17. De coach van Kliperstars besloot om een time-out te nemen en de jongens goed toe te spreken. Na de time-out wist Klipperstars het netje gelukkig weer te vinden en stond daardoor 11 punten voor bij rust. Tussenstand bij de rust was 18-29.

Na een tactisch overleg tijdens de rust in de kleedkamer besloot de coach samen met de spelers over te stappen op een andere verdedigende tactiek.  Dit bleek een goede keuze te zijn. Klipperstars liet Zoebas alle hoeken van het veld zien. Binnen enkele minuten stond het, mede door uitstekend scorende Ben den Besten, 25-50. Door het aanpassen van de verdediging pakte Klipperstars een geweldige sprint en stond 25 punten los halverwege de derde periode. Aan het einde van de derde periode stond Klipperstars ruim voor op Zoebas: 33-61.

De coach van Klipperstars benadrukte de spelers erop om niet achterover te gaan leunen en zo door te gaan in de vierde periode. De spelers hielde dit goed vol en de overwinning kwam in de vierde periode geen enkele keer in gevaar. Klipperstars speelde een geweldige tweede helft en zorgde voor een ruime overwinning. Eindstand: 50-75. Topscorer werd Ben den Besten met 18 punten.