Afbeelding

Sportklas De Willem bekijkt ijshockeywedstrijd van Dordrecht Lions

Algemeen 247 keer gelezen

PAPENDRECHT/DORDRECHT • Onlangs zijn de sportklasleerlingen van het Willem de Zwijger College uitgenodigd door de Dordrecht Lions om een thuiswedstrijd bij te wonen. Voor de meeste leerlingen was dit de eerste keer dat zij met deze sport in aanraking kwamen.

Het was een ontzettend gave beleving, waarbij de meeste leerlingen de eerste minuten echt onder de indruk waren van het 'geweld op het ijs.' Het gaat zo ontzettend hard en dat zorgt er geregeld voor dat de spelers de boarding raken en hard ook. Snelheid, behendigheid, tactiek op het ijs, tactiek in het wisselen, lichamelijk contact: het komt allemaal voorbij in het ijshockey.

Voor zowel de leerlingen als de  docenten was het onwijs gaaf om dit van dichtbij te zien. Alle sportklasleerlingen mochten na de eerste periode van 20 minuten meedoen aan het puckgooien. Zodra het signaal klonk mogen de gekochte pucks dan het veld op worden gegooid en degene die het dichtst bij de middenstip kwam, kon een mooie prijs winnen.

Helaas zat de prijswinnaar niet bij het Willempubliek. Desondanks was het een ontzettend leuke avond met een zeer spannende wedstrijd, die helaas in de overtime periode net werd verloren door de Dordrecht Lions.

Na de wedstrijd mochten de leerlingen met de spelers op de foto en was er nog een kort praatje met de keeper Peter Seton. Door Peter was de sportklas uitgenodigd, dus super leuk om hem ook in actie te zien. Naast Peter stond er nog een bekende op het ijs: Bram de Bruijn, leerling uit 4 vwo van de Willem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden