• Wedstrijdmoment uit Top-PKC.
• Wedstrijdmoment uit Top-PKC. Foto: Livestream TOP

PKC verstevigt koppositie na winst op TOP

Sport 158 keer gelezen

SASSENHEIM • PKC/SWKGroep heeft zaterdag de topper tegen TOP met 17-20 gewonnen.

In een uitverkochte sporthal De Korf ging het korfbalgevecht tussen TOP en PKC om de vraag wie na deze speelronde de koploper van de Korfbal League zou worden. Bij TOP startte Julia Schuiling opnieuw in de basis, ten koste van Roos Verheugt. De openingsfase was voor de uitploeg, die na de openingstreffer van Sanne van der Werff uitliep naar een 0-3 voorsprong. De thuisploeg had veel moeite met het tactische achterverdedigen van PKC en was daardoor slordig in de aanval.

Pas na bijna vijf minuten deed Jet Hendriks via een strafworp iets terug en vanaf dat punt kantelde de wedstrijd. Vooral doordat aanvallend de betere keuzes werden gemaakt draaide de thuisploeg via zeven doelpunten de achterstand om naar een 7-3 voorsprong.

Echter, PKC gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich mede via Richard Kunst (die zijn tweehonderdste wedstrijd in de Korfbal League speelt) terug in de wedstrijd. Ondanks dat beide ploegen erg mooie acties lieten zien was het afrondingspercentage laag, waardoor het verschil klein bleef. Deze enerverende eerste helft resulteerde in een 12-9 ruststand.

In de tweede helft bracht Olav van Wijngaarden met een mooie doorloopbal het verschil terug tot twee doelpunten. TOP scoorde lang goed mee, waardoor het aan de goede kant van de score bleef, maar PKC kwam, mede dankzij invalbeurten van Laurens Leeuwenhoek en Suzanne Struik, toch op gelijke hoogte. Sanne Jousma zorgde er toen met haar honderdste doelpunt in de Korfbal League voor dat TOP nog op voorsprong kwam, maar daarna trok PKC de wedstrijd naar zich toe. De uitploeg was sterker in de slotfase, vooral verdedigend.

Daarnaast was Kunst niet te stoppen, mede doordat Marijn van den Goorbergh erg goed stond te rebounden. De topscoorder van PKC zorgde voor de 17-18 en 17-19, waarna Sanne van der Werff, die ook de openingstreffer maakte, de eindstand bepaalde op 17-20. Met deze overwinning verstevigt PKC zijn koppositie, terwijl TOP nu terugzakt naar de derde plaats. Het werd uiteindelijk 17-20 voor PKC.

• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 23 uur geleden
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws gisteren
• De onthulling van de gedenksteen op het Weense Plein, met v.l.n.r. burgemeester Van Driel, ambassadeur Harz, wethouder Van der Borg en de heer Zwijnenburg.
Onthulling gedenksteen van het gerenoveerde Weense Plein in Papendrecht: 'Iets om trots op te zijn' Nieuws 27 mrt, 08:19