• Steven wil dansen met beroemde artiesten.
• Steven wil dansen met beroemde artiesten. Foto: Anne Marie Hoekstra

Just-Dancewinnaar Steven Verzijl wil danscarrière

Algemeen 564 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Steven Verzijl (14) uit Nieuw-Lekkerland is verslingerd aan dansen. Vorige maand won hij de landelijke finale van Just Dance in Nieuwegein. Later wil hij er zijn beroep van maken.

Tijdens de provinciale finale hoorde Steven aanvankelijk niet bij de winnaars. Het is typerend voor zijn enthousiasme dat hij gewoon opnieuw meedeed, in een andere provincie. Daar zat hij wel bij de finalisten. "In Gelderland werd ik eerste. Ik wilde echt door." Moeder Jolanda den Boef hoort het vanaf de bank met een glimlach aan en zegt: "Hij is heel fanatiek."

Vertrouwen
"Ik had niet gedacht dat ik zou winnen", erkent Steven. "Er deden in de finale dertig mensen mee. Ik had wel verwacht dat ik door de eerste ronde heen zou komen." Met een lachje: "Je moet wel een beetje vertrouwen hebben in jezelf."

Punten verdienen
Vier jaar geleden ontdekte Steven het dansen, toen hij bij een klasgenootje speelde. Zij zette de spelcomputer aan met het dans-videospel Just Dance. Op het beeldscherm verschenen dansers die Steven kon nadoen. Hoe beter hij de bewegingen nabootste, hoe meer punten hij verdiende. "De computer meet of je de bewegingen goed doet", legt hij uit. "Het leuke is dat er mensen uit de hele wereld meedoen, je doet allemaal hetzelfde. En je hebt geen docent nodig."

Kampioenschap
Dagelijks danst Steven minstens twee uur. "Toen ik zag dat er een Nederlands Kampioenschap zou komen, wilde ik meedoen. Jolanda: "Onderling appen de deelnemers elkaar: doe jij ook mee? In het echte leven hadden ze elkaar nog nooit gezien, terwijl ze al vaak tegen elkaar hadden gedanst."

Zenuwachtig was Steven niet echt, tijdens de wedstrijd. "Toen ik naar de finale mocht dacht ik: nu ben ik zo ver gekomen, nu moet ik wel echt winnen. En ik dacht: ik ga gewoon mijn best doen, ik hoop dat het goed genoeg is."

Danscollege
De laatste tijd traint Steven alleen zonder docent. "Ik heb ruim een jaar op een dansschool gezeten, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik op school ook theaterlessen heb en te laat klaar was om nog naar de dansschool te gaan. Ik had voornamelijk les in streetdance en hiphop. Dat vond ik erg leuk, maar de theaterklas vond ik net wat leuker. Mijn grootste droom is: naar het Albeda Danscollege in Rotterdam gaan. Daar kun je met artiesten leren werken, als danser bij optredens. Ik heb gezien dat je op die school tijdens stages al te maken hebt met tv-programma's, dat lijkt me heel cool. Optreden voor publiek vind ik erg leuk."

Supervet
Naast een grote beker en medaille won Steven een Nintendo Switch en een dansgame. Zijn vrienden zijn trots op hem. "Ze vinden het supervet dat ik heb gewonnen."

Link naar een filmpje van Stevens optreden: https://twitter.com/AnneMHoekstra/status/1227954651208744960

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• In januari vond de officiële heropening van zwembad Blokweer plaats.
Oud-bestuursleden Blokweer: 'Wethouder stak ons een mes in de rug'; raad maakt excuses aan hen én aan Alblasserdam Nieuws 5 uur geleden
• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 5 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden