Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

College Alblasserdam overweegt met Eneco-gelden oude leningen vervroegd af te lossen

Algemeen 112 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met de miljoenen die de verkoop van de Eneco-aandelen op zullen leveren, overweegt het college van Alblasserdam om oude leningen vervroegd af te lossen.

In de loop van volgend jaar komen burgemeester en wethouders met een voorstel wat ze met de Eneco-gelden willen gaan doen. 'Hierbij wordt naar de mogelijkheid gekeken om een deel van onze bestaande oude leningen vervroegd af te lossen', laat het college aan de gemeenteraad weten. 

De achterliggende gedachte: doordat er geen rente meer over deze leningen hoeft te worden betaald, kan het financiële gat in de begroting worden opgevuld, dat ontstaat door het wegvallen van het dividend dat de Eneco-aandelen jaarlijks opleverden. Het gaat daarbij om een bedrag van 237.000 euro.

Unaniem
Het onderwerp kwam afgelopen week ook ter sprake in de commissievergadering. De partijen schaarden zich daarbij unaniem achter het voornemen om de Eneco-aandelen te verkopen. Ook de suggestie om oude leningen af te lossen, kon op een positieve ontvangst rekenen. "Het aflossen van schulden is een goede zaak", stelde Orhan Yilmaz (PvdA). 

Wethouder Peter Verheij liet de commissieleden weten vooral naar oude leningen met een hoog rentepercentage te gaan kijken. "Daarbij moeten we wel rekening houden dat op het vervroegd aflossen boeteclausules staan. We onderzoeken hoe we zo goed mogelijk het gat in de begroting door het wegvallen van het Eneco-dividend op kunnen vullen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden