De Benjamins bemachtigen brons.
De Benjamins bemachtigen brons.

Goud en brons voor Olympia

Sport 370 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zondag 19 januari hadden de meisjes van de eerste divisie Ritmische Gymnastiek de districtswedstrijd. Deze werd gehouden in het Sportcomplex in Dordrecht. De turnsters behaalden goud en brons.

Noëlle Troost was als eerste aan de beurt. Ze deed mee bij de mini's en liet haar zonder materiaal oefening zien. Halverwege de oefening stopte haar muziek, maar als een volleerd gymnaste ging zij gewoon verder met haar oefening. Bij de prijsuitreiking resulteerde dit in een gouden medaille.

Daarna was het beurt aan Iris van der Kraan. Zij mocht bij de categorie Benjamins haar bal en zonder materiaal oefening laten zien aan de jury. De oefening met bal deed zij voor de allereerste keer en dat was erg spannend. Ze was erg zenuwachtig en vergat haar oefening netjes af te maken. Daarna heeft zij zich goed herpakt en na een half uurtje mocht zij haar oefening zonder materiaal laten zien. Ze liet een mooie oefening zien en scoorde goed op haar elementen en danspassen. De jury was alleen wel erg kritisch en heeft nog te weinig gestrekte voeten gezien. Dus daar moet zij de komende tijd hard aan werken. Bij de prijsuitreiking behaalde Iris een mooie vijfde plaats bij de Benjamins 2010, waar er in totaal acht meisjes meededen.

Daarna mocht de Benjamingroep weer aantreden. Iris van der Kraan, Merel de Bruijn, Josje Deelen en Yuliya Boon waren gebrand op het verbeteren van hun vorige oefening bij de New Years Trophy. Dit keer is er hard gewerkt aan de gestrekte knieën en het tegelijk gaan tijdens de oefening. De meisjes mochten bij de prijsuitreiking de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Zaterdag 1 februari organiseert gymnastiekvereniging Olympia Papendrecht de tweede plaatsingswedstrijd van de tweede divisie Ritmische Gymnastiek in het sportcentrum in Papendrecht. De wedstrijd zal starten om 09.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. Op vertoon van dit artikel kunnen belangstellenden gratis naar binnen.

Noëlle Troost behaalde goud.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden