Klipperstars blameert zich tegen hekkensluiter

Sport 206 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het onder 22 team van Klipperstars trad afgelopen zaterdag aan tegen hekkensluiter Arnhem Eagles. De tegenstander uit Arnhem had tot dusver nog geen wedstrijd gewonnen, maar stuntte tegen Klipperstars door met 58-74 te winnen.

Voor het eerst sinds een flink aantal weken kon Klipperstars weer compleet aantreden. Daarentegen was Arnhem dat totaal niet. Het was maar met zes spelers naar Nieuw-Lekkerland afgereisd. Dit leek op voorhand (zeker gezien een eerder gewonnen duel) voordelig voor de 'Jaleco Formatie'.

De eerste periode begon nog met een score voor de Lekkerlanders. Daarna was het de beurt aan de Arnhemmers. Negen punten op een rij resulteerde in een snelle time out van de coach. Dat er scherp begonnen moest worden, werd nog maar even aangekaart. Arnhem leek echter helemaal los gekomen. Snelle aanvallen werden afgewisseld met afstand schoten van jongens die in de eerdere wedstrijd nog niet veel raak schoten. Klipperstars was totaal overdonderd en kwam met maar liefst 5-29 achter. Een ongekende luxe voor Arnhem, maar waar was de ploeg uit Lekkerland? Met een stand van 11-32 werd het eerste kwart afgesloten.

In het tweede kwart herstelde Klipperstars zich aardig. Door de flinke achterstand die het had opgelopen in het eerste kwart was de schade echter nog niet helemaal hersteld bij rust. 33-43 in het voordeel van Arnhem.

Na de rust leek het er heel even op dat Klipperstars zich weer herpakt had en kwam op 37-43. Arnhem speelde echter veel beter dan dat het in de heenwedstrijd deed en wist weer een gaatje te slaan naar 37-50. De mentale tikken die de ploeg telkens te verwerken kreeg, deed het aanvallende werk van Klipperstars geen goed. Nog één keer kwam Klipperstars tot 45-53, maar daarna was het gedaan. Arnhem liep wederom uit naar een voorsprong van 21 punten. Uiteindelijk eindigde de stand op 58-74.

Arnhem speelde een uitstekende pot waarin Klipperstars te weinig antwoorden had. Een teleurstellend resultaat, echter staat de volgende wedstrijd komende zaterdag alweer te wachten. Na dit verlies is een overwinning in weer een thuiswedstrijd broodnodig tegen DAS uit Delft. Om 14:15 uur zal de wedstrijd beginnen. In de rust en na afloop van de wedstrijd zal er het Rad van Avontuur gespeeld worden in de kantine van de Klipper.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34