• het vorige nieuwjaarsconcert van Excelsior Papendrecht.
• het vorige nieuwjaarsconcert van Excelsior Papendrecht.

Excelsior trapt jubileumjaar af met traditioneel nieuwjaarsconcert

Algemeen 148 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het jaar 2020 staat voor muziekvereniging Excelsior Papendrecht in het teken van haar honderdjarig jubileum. Het traditionele nieuwjaarsconcert van het orkest van Excelsior, op zaterdag 11 januari, zal dan ook in het teken staan van dit jubileum.

Over het woord 'traditioneel' heeft concertmeester Alex Romijn nog wel wat te zeggen: "Het is een traditioneel concert omdat we jaarlijks een nieuwjaarsconcert geven, maar we garanderen dat het grootser wordt dan ooit."

"We hebben voor dit concert echt alles uit de kast getrokken, van grote artiesten tot een professionele lichtshow en van opmaat componeerde muziekstukken tot special effects", zo vervolgt Romijn.

Het orkest zal de luisteraar meenemen in een gevarieerd programma dat in het teken staat van '100 jaar Excelsior'. De speciale gast van de avond is niemand minder dan Marco Bakker. Deze internationaal geroemde operazanger zingt al sinds 1965 in opera's en is, evenals Ernst Daniel Smit en Henk Poort, ook één van de drie baritons. Deze avond zal hij de muzikale degens kruisen met het orkest.

Ook zal het orkest optreden met twee trombonisten van formaat, Rommert Groenhof en Marijn Migchielsen. Rommert Groenhof is trombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Marijn Migchielsen is trombonist bij het Ballet Orkest en vaste invaller bij het Concertgebouw Orkest.

Het nieuwjaarsconcert is al jaren een traditie en is de feestelijke, muzikale en professionele opening van het nieuwe (jubileum)jaar door het orkest van Excelsior. Het concert vindt plaats in Theater de Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht en wordt gehouden op 11 januari. Aanvang is 20:15 uur. Kaarten zijn te koop via www.excelsiorpapendrecht.nl en www.theaterdewillem.nl, of aan de kassa van Theater De Willem.

Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl, waar alle activiteiten en concerten zijn vermeld. Informatie is ook te allen tijde per email op te vragen via info@excelsiorpapendrecht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 21 uur geleden
• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden