Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Raad: Ondernemersfonds Alblasserdam mag door

Algemeen 193 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het voorstel om het Ondernemersfonds Alblasserdam voor onbepaalde tijd voort te zetten kreeg afgelopen week unanieme steun van de Alblasserdamse gemeenteraad.

Op verzoek van het bedrijfsleven besloot de gemeente Alblasserdam in december 2015 tot de invoering van een gemeentebreed ondernemersfonds. Het fonds werd gevuld met een verhoging van de onroerendezaakbelasting. Het ging om een pilot project van vier jaar. Destijds was afgesproken dat op basis van een evaluatie gekeken zou worden hoe verder. Daarvoor werd het bureau Blaauwberg ingeschakeld.

'Het Ondernemersfonds Alblasserdam heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een vaste en gewaardeerde partner in ondernemend Alblasserdam', zo concludeert het bureau. Reden voor het college om de raad voor te stellen het fonds voor onbepaalde tijd door te laten lopen.

Belastingverhoging
Daar konden alle partijen tijdens de afgelopen raadsvergadering in meegaan. Al lieten met name CDA en D66 wel een kanttekening horen. De verdeling in 'trekkingsgebieden' zorgt ervoor dat sommige kleinere gebieden veel minder geld tot hun beschikking hebben. "Als er dan niets met het geld gebeurt, is het voor deze ondernemers alleen een belastingverhoging", stelde Margreet de Deugd (CDA). "Maar de beantwoording van de wethouder in de commissievergadering heeft ervoor gezorgd dat we toch instemmen; blijf wel kritisch kijken of de kleine trekkingsgebieden ook aan hun trekken komen."

Wethouder Peter Verheij noemde in de raad meerdere mogelijkheden om het genoemde probleem aan te pakken. "Wij zien vele mogelijkheden dit op te lossen. Het samenvoegen van kleinere trekkingsgebieden is een mogelijkheid. Het geld moet in ieder geval niet opgepot worden; dat vraagt een actieve houding van het bestuur. Daar zetten we als college ook op in."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 21 uur geleden
• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden